Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, august 28, 2012

La multi ani, Hattrick!

Nici nu am inceput sa scriu despre Hattrick si deja presimt ca va fi un articol lung! J De ce oare? Este foarte simplu! Joc Hattrick din 2.02.2007 si nu ma pot opri! J Pentru cei care nu au auzit inca, Hattrick este un manager online gratuit de fotbal, ce are o comunitate ce numara aproape sapte sute de mii de utilizatori din toate colturile lumii. Pe 30 august, Hattrick va implini 15 ani de existenta, motiv pentru care doresc sa-i dedic un articol pe blog-ul personal.


Totul a inceput cum spuneam intr-o zi de iarna a anului 2007, mai exact in 2 februarie. Din ce imi aduc aminte, cautand cu totul altceva pe internet, am citit intamplator pe un forum de acest deosebit manager online de fotbal. Atat mi-a trebuit! J Si asta pentru ca, daca ma intreba cineva acum cativa ani buni, ce profesie imi doresc pe viitor, ii raspundeam cu siguranta antrenor de fotbal. In copilarie, activasem aproximativ 2 ani la un club de fotbal, dupa care am renuntat, alegand calea invataturii in detrimentul sportului, lucru care parea atunci calea cea buna. J Neimplinindu-mi visul de a fi jucator de fotbal, imi doream macar sa antrenez. Nereusind nici sa antrenez in viata reala, Hattrick-ul a fost o consolare reusita, chiar foarte reusita. Si asa am inceput sa antrenez propria echipa virtual de fotbal!

Am inceput cu Costi Bacau din liga a 8-a (ultimul nivel din Romania). In numai 5-6 etape din 14 cat are un sezon, am reusit sa aduc echipa de pe ultimul loc pe locul 3 din 8 cat are o serie de Hattrick. In al doilea sezon am terminat pe locul intai si am promovat direct in liga a 7-a, acolo unde, obtinand un meritat loc 2, am promovat mai departe in liga a 6-a. Au urmat apoi 5 sezoane consecutive de liga a 6-a, acolo unde am obtinut in ordine 3 locuri 5, un loc 3 si un loc 1, acesta din urma aducandu-mi si promovarea directa in liga a 5-a.

In liga a 5-a am facut prima mea mare greseala din Hattrick. Nu am mai avut rabdare sa construiesc o echipa foarte puternica si am terminat pe locul 1 din primul sezon , promovand direct in liga a 4-a, de care nu eram inca pregatit din punctul de vedere al valorii si chiar al experientei de joc. Nu ar fi fost un dezastru daca in primele 4 etape nu as fi avut cel putin 2 meciuri cu mult ghinion. Speriat de retrogradare, am facut a 2-a si ultima mea mare greseala de pana acum. Am pus aproape toata echipa la vanzare pe bani putini, crezand ca jucatorii vor fi cumparati pe bani mai multi in urma licitarilor, lucru care binenteles nu s-a intamplat. Cu putin bani in visterie, am cumparat mijlocasi foarte valorosi, dar in forme slabe si cu salarii imense, lucru care nu m-a ajutat deloc, din contra.

Am retrogradat in liga a 5-a asa cum era si firesc in noile conditii de joc. Mai mult, nu am mai avut resurse financiare sa sustin lotul de jucatori si a trebuit sa pun iar la vanzare mare parte din acesta, tot pe bani putini binenteles, nu de alta, dar ma apropiam de un nedorit faliment. A urmat retrogradarea in liga a 6-a dupa nu mai putin de un sezon, la acest nivel incepand reconstructia.

Din fericire, in 3 sezoane am reusit sa reconstruiesc o echipa puternica cu bani putini, traind fiecare saptamana cu bani in cont la minimum, terminand in primul sezon pe locul 1 (pierzand chiar promovarea la baraj), apoi pe locul 5 si apoi din nou pe locul 1, lucru care mi-a adus din nou promovarea in liga a 5-a, acolo unde am rezistat fara probleme de data aceasta, mai mult, obtinand in 4 sezoane 3 locuri meritate de 3 si un loc 1 in ultimul dintre acestea, loc care m-a readus in liga a 4-a, acolo unde si activez de altfel la momentul actual.

De mentionat si schimbarea numelui echipei intr-unul din sezoanele de 5 antecedente, din Costi Bacau in www.autovital.ro, unul din cele 4 blog-uri pe care le detin.

O poveste lunga, poate pentru unii dintre d-voastra chiar plictisitoare. Ei bine, pentru mine este o poveste frumoasa, in care de-a lungul a 5 ani si aproape jumatate, am invatat ca Hattrick-ul nu este numai un joc deosebit, inteligent si atractiv. Este si o comunitate foarte frumoasa, in care poti cunoaste oameni deosebiti si socializa cu acestia pe diverse teme, nu numai pe cele care privesc doar jocul.

Sunt constient ca la prima vedere Hattrick-ul poate parea doar un joc pentru persoanele care nu au ocupatie, care sunt mai putin educate, etc. Tin sa contrazic acest lucru si sa va spun ca Hattrick-ul se adreseaza tuturor categoriilor de persoane! Hattrick-ul nu este FIFA pe calculator! Am dat doar un exemplu! Hattrick-ul presupune o strategie a unui club, o imbinare foarte reusita intre partea tehnica a jocului fotbal si partea financiara a unui club de fotbal.

De-a lungul timpului petrecut in lumea Hattrick, am invatat multe lucruri bune, cel mai important dintre acestea este ca, in viata ca si in Hattrick de altfel, pentru a reusi, trebuie sa ai mereu o strategie buna pe termen mediu si lung, cat mai bine pusa la punct, cat mai reala si cat mai bine organizata. Daca nu respecti aceste reguli, risti sa “retrogradezi” intr-o treapta inferioara, sa ramai izolat la acel nivel, fara prea mari perspective pentru viitor. Mai mult decat atat, daca cheltui mai mult decat produci, poti chiar intra in faliment!

Chiar daca sunt foarte multe lucruri frumoase de spus despre Hattrick, va trebui sa ma opresc aici, cel putin pentru moment, dar nu inainte de ura echipei care a creat si a contribuit la dezvolatarea continua a acestui manager online de fotbal deosebit un sincer La multi ani si cat mai multe bucurii si realizari personale si profesionale. Aceleasi urari de bine le transmit si tuturor jucatorilor de Hattrick, fara de care nu s-ar fi putut crea aceasta comunitate deosebita!

LA MULTI ANI, HATTRICK!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu