Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, septembrie 22, 2012

Ce produs va reflecta personalitatea?

ASUS - Laptop X55VD-SX012D

ASUS - Laptop X55VD-SX012D

Se spune ca orice lucru aflat in jurul nostru, indiferent daca ne place sau nu ne place, reflecta personalitatea noastra. Eu unul, sunt de acord cu aceasta afirmatie, dar totusi cu mentiunea sau mai bine spus adaugirea la sfarsitul acesteia, a cuvintelor “in mare masura”, pentru ca, cel putin din punctul meu de vedere, mai sunt si lucruri in viata pe care le acceptam in preajma noastra temporar, la nevoie, din constrangere etc. De exemplu, daca accepti un loc de munca la un moment dat in viata, mai putin placut sau poate putin josnic fata de pregatirile tale, asta nu inseamna ca acel job reflecta intru totul personalitatea ta.

Daca locul de munca nu reflecta intotdeauna caracterul nostru, nu acelasi lucru putem vorbi despre hainele cu care ne imbracam in fiecare zi sau la evenimente speciale, despre produsele electronice si electrocasnice cu care ne “umplem” casa, despre masina pe care o avem in parcare si mai ales despre hobby-urile noastre.

Fiind un pasionat al produselor electronice si electrocasnice, astazi am ales sa scriu despre unul din cele cateva produse care practic ma definesc si pe care mi le doresc in acelasi timp in urmatoarea perioada. Este vorba de ASUS- Laptop X55VD-SX012D, un laptop pe care il vizualizez pe www.evoMAG.ro in dese randuri si care se asorteaza perfect cu personalitatea mea.

Dar pana sa scriu mai multe despre acesta, vreau sa va marturisesc, pe scurt, cum a ajuns un laptop sa imi reflecte personalitatea si sa ma faca sa mi-l doresc cu atata ardoare. Ei bine, in timpul facultatii, am descoperit, constrans de imprejurari, J, de data aceasta o constrangere frumoasa si de bun augur, obiectul informatica. Chiar daca pentru unii colegi era deja ceva obisnuit, pentru mine era prima data cand intram in contact cu calculatorul. Din dorinta de a desprinde cat mai repede tainele acestuia, in scurt timp am achizitionat un Pentium II, de doar 166MHz, dar care mi-a fost foarte util pentru ca, pe acesta am invatat toate lucrurile elementare care imi erau necesare pentru a ma descurca cu brio la facultate.

Mai tarziu, avand deja o baza solida formata, mi-am dat seama ca am nevoie de un calculator mai performant, motiv pentru care am inceput sa achizitionez luna de luna componente pentru noul meu PC. Imi aduc aminte si acum cu amuzament cum am inceput cu o carcasa, apoi o placa de baza cu video, audio si lan on board, apoi un procesor AMD, o memorie etc. Cu acestea impreuna am creat calculatorul meu mult visat, calculator pe care l-am mai updatat de-a lungul timpului si pe care il am si acum.

In concluzie, am fost obisnuit sa lucrez doar cu sistemele desktop. Ceva mai tarziu, dupa ce m-am casatorit, lucrurile au inceput sa se schimbe, mai ales dupa ce am vazut ca sotia mea draga lucra doar cu laptop-ul ei personal. Avea un Fujitsu-Siemens performant si foarte elegant, pe care il purta mereu cand avea nevoie sa lucreze la  calculator. Ocupandu-ma de intretinerea periodica a acestuia, a inceput sa imi placa sa lucrez pe laptop din ce in ce mai mult si sa observ si cat este de util. In primul rand ocupa putin spatiu in casa, dar mai are si marele avantaj al unei mobilitati deosebite, stiut fiind faptul ca acest secol este unul foarte activ, ce necesita deplasarea noastra in multe locuri in timpi foarte scurti.

ASUS - Laptop X55VD-SX012D

ASUS - Laptop X55VD-SX012D

Din pacate, intre timp, laptop-ul sotiei mele nu mai functioneaza, nu din cauza mea J ci  din cauza chipset-ului placii video, dar nici nu mai merita reparat pentru ca, laptop-ul avand ceva ani la activ, inlocuirea placii de baza ar costa aproape cat un laptop nou. Un motiv in plus sa ma gandesc la ASUS - Laptop X55VD-SX012D. Acesta este, cel putin din punctul meu de vedere, unul din laptop-urile cele mai bune raport pret calitate. Iar eu caut mereu acest raport optim cand doresc sa fac o achizitie, pentru ca sunt o persoana echilibrata si constienta ca nu imi pot permite dar nici nu imi doresc sa fac mereu achizitii de varf, pentru ca, consider ca nu merita. Iar daca ma uit mai bine la caracteristicile tehnice ale acestui laptop, imi dau seama si mai bine ca are tot ce trebuie pentru a lucra la acesta in cat mai bune conditii.

In primul rand este Asus, o firma profesionista ce nu mai are practic nevoie de o prezentare. Mai mult, nu imi aduc aminte sa fi avut pana acum vreun produs marca Asus care sa imi fi creat probleme. La randul meu, si eu ma consider un profesionist in tot ceea ce fac, chiar daca, fiind la inceput de drum, am mare nevoie de prezentare! J Apoi are un procesor Pentium Dual Core B970 2.3GHz, coloborat cu o memorie de 4 Gb, deci arhisuficient cat sa pot rula rapid orice fel de aplicatie. Mai ales pentru ca timpul este unul din cei mai mari dusmani ai nostri. Si eu detin un “processor” si o “memorie” pe masura, astfel incat, la serviciu, in acelasi timp vorbesc si la telefonul fix si la telefonul mobil si cu un client in fata, mai raspund si la e-mail-uri sau mesaje pe Messenger si asta in timp ce mai intocmesc si diverse devize de lucrari! J Si acest lucru se datoreaza oamenilor care sunt din ce in ce mai agitati si ne grabesc din ce in ce mai mult, fiind pusi practic sa rulam la capacitate maxima!

Sa mai spun ca acest laptop are si o capacitate imensa de stocare, nu mai putin de 500Gb ne asteapta sa ii “cultivam” cu cat mai multa informatie si cu cat mai multe aplicatii! Si eu ma bucur sa constat ca am un hard mare, de moment ce am reusit sa “stochez” acolo sus multe informatii din diverse domenii precum auto, IT, amenajari interioare, bucatarie, contabilitate primara si multe altele.

Cireasa de pe tort este data de placa video, una nVIDIA GeForce 610M 1GB, suficient cat sa pot rula diverse aplicatii grafice si mai ales sa fac web design, dar si jocuri chiar daca acestea din urma nu sunt pe gustul meu.

Concluzionand, este un laptop care ma reprezinta intru totul si mai merita si toti banii, pe care il am in vedere alaturi de o imprimanta laser monocrom, un videoproiector si doua telefoane moderne cu tehnologia touchscreen.

Inchei, dar nu inainte de a va spune ca sotia mea draga isi doreste acelasi laptop, care ii reflecta in acelasi timp si personalitatea. Drept dovada, daca nu v-am obosit inca, va invit sa cititi si versiunea sotiei mele pe www.promovariweb.org!

Ce produs de pe www.evoMAG.ro va reflecta personalitatea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu