Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, noiembrie 03, 2012

Cum cuceresti cu o carte Nemira?

Editura Nemira
Dragostea este un sentiment foarte complex, care se manifesta printr-o afectiune puternica fata de o persoana, un animal, o planta, un obiect, o tara etc. Pe cat de greu este de definit acest termen, si acest lucru mai ales datorita complexitatii manifestarii sale precum si datorita diversitatii legaturilor afective pe care le cuprinde, pe atat este de minunat.

Dar dragostea nu are doar o singura definitie, fiecare dintre noi o simte intr-un mod diferit si drept urmare, o poate defini in stil propriu, precum o fac si marile personalitati din lumea intreaga care ne inconjoara:

“Dragostea - radacina si izvorul binelui.” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

“Dragostea este un joc in doi pe care il pot castiga amandoi.” (Eva Gabor)

“Dragostea este singura floare care creste si infloreste fara ajutorul anotimpurilor.” (Khalil Gibran)

“Dragostea e o boala fara de care nu esti sanatos.” (Alexandru Paleologu)

“Dragostea este cea mai puternica forta pe care o poseda lumea, si totusi este Maretia unui drum care duce catre necunoscut.” (Charles de Gaulle)

Indiferent cum este perceputa dragostea, nu pot sa cred ca mai exista o persoana in ziua de azi care sa nu iubeasca pe cineva, la fel cum nu cred ca mai este o persoana care sa nu fie iubita. Pentru ca, sa iubim este un lucru deosebit, iar atunci cand iubirea pe care o purtam unei persoane este si reciproca, lucrurile capata deja proportii cosmice.

Dragostea nu este un sentiment care odata aparut in sufletele noastre, ramane neaparat acolo pentru totdeauna. Aceasta trebuie intretinuta mereu in cadrul relatiilor noastre precum focul se intretine de exemplu intr-un semineu. Iar una din metodele cele mai frumoase si usoare prin care putem sa ne surprindem persoana iubita si sa ii retrezim in suflet sentimentele placute pentru noi, este sa ii oferim din cand in cand mici cadouri, care sa aiba in primul rand semnificatii spirituale, dar care sa ii aduca aminte in acelasi timp si de momentele deosebite petrecute impreuna.

Chiar daca, din nefericire, le ignoram in ultimul timp, consider ca ar fi bine si frumos sa le mai oferim iubitelor, respectiv sotiilor noastre, carti de dragoste. Eu unul, asa am procedat. Navingand pe site-ul editurii Nemira, una dintre primele edituri particulare din Romania, care a luat fiinta tocmai in 1991, am descoperit la categoria romane de dragoste, cartea “Te iubesc”, de Catherine Siguret. Si am ales Nemira pentru ca este o editura ce “”si-a pastrat celebritatea in industria cartii prin rafinament, prin valoarea autorilor publicati si, nu in ultimul rand, prin curajul de a experimenta permanent noi tehnici literare.”

Te iubesc
Te iubesc” este de altfel un frumos roman de dragoste, ce este dedicat iubirii virtuale. Este o carte mai mult decat actuala, in care Alice, eroina principala se indragosteste de un scriitor celebru, care cu o singure clipire a reusit sa o impresioneze. Alice incepe astfel sa ii trimita numeroase e-mail-uri, sa scrie chiar si un roman dedicat barbatului iubit, cu alte cuvinte “isi sacrifica viata pe altarul iubirii”, cu speranta ca intr-o zi, acel barbat, adulat de toate femeile Parisului, o va iubi! “Va reusi o fata simpla, de culoare sa ii spuna Te iubesc?

Raspunsul il va afla intai sotia mea, careia i-am oferit acest cadou de suflet week-end-ul trecut. J Nu a terminat inca de citit cartea, stiu doar ca a trecut deja de jumatatea acesteia si ca, atunci cand o citeste seara, inainte de culcare, este foarte placut impresionata. Mi-a marturisit ca atunci cand a inceput sa o citeasca, prima tendinta pe care a avut-o a fost sa nu o mai lase din maini, dar s-a gandit pana la urma ca este mai frumos sa o savureze in mai multe etape.

Oferirea cartii in week-end-ul trecut i-a trezit de altfel in suflet amintiri foarte frumoase, eu obisnuind sa ii daruiesc si in trecut carti de dragoste, in timpul petrecut impreuna inainte de casatorie. Imi aduc aminte ca i-am facut si o mica declaratie de dragoste duminica trecuta: “Ai fost, esti si vei ramane mereu aleasa inimii mele! Stii bine ca nu sunt un maestru al cuvintelor, sunt doar un simplu inginer, dar te iubesc din tot sufletul meu! Si iti voi face si pe viitor atatea declaratii de dragoste precum Alice ii trimitea e-mail-uri barbatului iubit in aceasta carte pe care ti-o daruiesc cu toata dragostea! Pentru ca tu esti viata mea! Te iubesc mult, scumpa mea sotie!”

Chiar daca pentru unii dintre d-voastra pot fi lucruri simple si banale, cuvinte goale, eu consider ca aceste lucruri “simple”, ne lipsesc mult in vietile noastre. Pentru ca ne-am complicat existenta destul de mult in ultimul timp si cautam acum doar lucrurile senzationale si iesite din comun. Sa nu uitam totusi ca o carte de dragoste daruita persoanei iubite intr-un cadru romantic si insotia de o mica declaratie de dragoste, spusa din suflet, poate insemna mult in economia fericirii unui cuplu.

Din curiozitate, voi ce carte ati alege pentru persoana iubita?

Articol scris pentru SuperBlog 2012!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu