Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, noiembrie 30, 2012

SuperBlog 2012, o competitie de exceptie!

SuperBlog 2012
Parca mai ieri scriam primul articol despre competitia SuperBlog 2012. Tot atunci imi anuntam cu mult entuziasm si multa hotarare participarea la aceasta competitie deosebita. Eram chiar intr-o zi de inceput de toamna, 9 septembrie mai exact, cu temperaturi destul de ridicate inca, ce imi aduceau aminte de vara cea mult indragita, atunci cand ma inscriam pentru prima data in SuperBlog, o competitie de blogging creativ, organizata anual din 2008 de catre agentia de marketing & comunicare online SwissPlan.biz.

Se pare ca timpul, marele dusman al zilelor noastre, ce trece din ce in ce mai repede, ne-a “teleportat” parca intr-o zi de 30 noiembrie, atunci cand competitia se apropie cu pasi repezi de final. Si iata-ma si pe mine scriind ultimul articol din cadrul SuperBlog 2012, o proba suplimentara, dar care imi face o deosebita placere.

Va marturisesc de la inceput ca m-am inscris in competitita SuperBlog 2012 cu un scop clar: sa o castig! J Dar, dupa jurizarile primelor probe, am realizat ca acest lucru este foarte putin probabil sa se intample, mai ales cand am observat ca sunt practic un incepator care concureaza cu blogger-i cu vechime in blogosfera romaneasca, dar mai ales in SuperBlog. Imi aduc aminte ca, dupa jurizarea unei probe, ce a avut ca tema bijuteriile, am primit o nota foarte mica, nemeritata din punctul meu de vedere, astfel incat m-am trezit chiar pe un loc 50, lucru care avea sa ma cutremure serios din temelii la acea vreme. J

Mi-am pus atunci in minte, pentru prima si ultima oara in aceste doua luni de competitie intensa, posibilitatea de a renunta chiar la aceasta competitie. Dar, din fericire, firea m-a “tradat” si de aceasta data si nu m-a lasat sa cedez, drept urmare, am continuat sa scriu, ba chiar mai mult, am inceput sa nu mai stau doar pana la 12 noaptea sa scriu articole ci pana la 1 noaptea, uneori chiar 1 si jumatate! J Si chiar daca am mai avut pe ici pe colo cate un articol punctat mai slabut, 4 la numar, de data aceasta fara sa am obiectii, am reusit cu ajutorul unor probe pe teme de IT si nu numai, sa obtin si punctaje mai mari, care m-au ridicat treptat in clasament, ajungand dupa 22 de probe jurizate pe un loc 24.

Este bun sau nu acest loc provizoriu, nici eu nu mai stiu ce sa cred. J Recunosc ca sunt in continuare foarte incantat de aceasta competitie dar si putin dezamagit pentru ca sunt constient ca puteam mai mult. Din pacate, lunile octombrie si noiembrie sunt foarte aglomerate pentru mine la serviciu, in aceste doua luni venind foarte multi clienti sa isi pregateasca masinile pentru sezonul rece, asfel incat am fost mereu nevoit sa scriu seara pana tarziu, in conditiile in care eram destul de obosit sa mai am puterea de a crea povesti deosebite cu bijuterii, parfumuri, aventuri si hoteluri. J Pentru ca la aceste probe am pierdut cel mai mult. Si am mai pierdut si datorita firii mele mai linistite, articolele mele fiind astfel de multe ori mai clasice, lipsite de acel “wow” atat de dorit si iubit in zilele noastre, poate mult prea iubit decat merita. J

Dar acum nu vreau sa ma scuz, departe de mine acest lucru, pentru ca sunt constient pe de alta parte ca fiecare concurent a avut la randul sau probleme cu timpul, marele dusman al zilelor noastre. Si apoi, sunt constient si recunosc ca sunt blogger-i foarte talentati, care se observa ca au chemare spre literaratura si care scriu de o maniera deosebita, ce te fac sa nu mai ai pretentii in a castiga astfel de competitii majore. Eu unul, recunosc ca sunt un inginer ce exceleaza mai mult pe partea de materii fixe dar si pe gramatica si ceva mai putin pe partea de literatura, suficient cat sa nu imi iasa acele “floricele” binevenite din cadrul articolelor, care le fac mai deosebite si mai frumoase. Apropo, nu faceti si un concurs de matematica? JGlumesc! J

Una peste alta, chiar daca nu voi obtine locul pe care mi-l doream atat de mult, sunt totusi multumit pentru ca am luptat pana la capat si nu am cedat, am muncit chiar din ce in ce mai mult cu fiecare proba ce a trecut, nu m-am inspirit deloc de la colegii mei de competitie, am scris toate probele in termen (intotdeauna mi-a placut sa fiu punctual) si am dat tot ce am avut eu mai bun la momentul scrierii articolor. In concluzie, sunt impacat cu mine insumi si acest lucru este cel mai important. J

In ceea ce priveste competitia SuperBlog 2012, aceasta a fost una cu totul si cu totul deosebita. Chiar tin neaparat sa felicit echipa care a organizat acest eveniment maret, sponsorii care s-au oferit sa puna umarul la reusita deplina a acestuia, partenerii media, carora le-am multumit si in articolul din cadrul probei cu numarul 29, dar si tuturor blogger-ilor care s-au inscris in aceasta competitie de exceptie si care au dat tot ce au putut mai bun pentru a se clasa cat mai sus in ierarhia finala.

Magia Florilor
Foto: www.magia-florilor.ro
Si pentru ca m-ati intrebat care este sponsorul meu preferat, caruia Magia Florilor sa ii ofere un aranjament floral, o sa va spun in primul rand ca apreciez in mod egal toti sponsorii acestei competitii, pentru ca au avut placerea de a sprijini un eveniment deosebit si pentru ca nu este deloc usor sa sustii financiar si nu numai, o competitie, mai ales in aceasta perioada mai putin placuta, pe care o traversam cu totii. Drept urmare, propun cate un trandafir din aranjamentul floral din imagine pentru fiecare sponsor, in mod de multumire personala pentru implicarea in SuperBlog 2012!

In ceea ce privesc temele alese de sponsori pe toata durata competitiei, va pot spune ca toate au fost foarte frumoase, foarte interesante, extreme de inedite si de bine alese. Totusi, dintre acestea, cel mai mult mi-au placut in ordine:
  • temele IT propuse de Oktal, Azerty, MediaDot, Edimax si SpringShop;
  • temele propuse de real,-;
  • temele auto propuse de Toyota;
  • temele propuse de Nemira;
  • tema propusa de Borealy;
  • tema propusa de TMI;
  • tema propusa de Delaco.

Acest lucru nu inseamna ca nu mi-au placut si:
  • tema propusa de NH Hoteles;
  • tema propusa de Aventuria;
  • tema propusa de Coty;
  • temele propuse de LuxuryGifts.

Ce mi-a placut la Super Blog 2012:
  • a fost o competitie foarte bine organizata, ireprosabila, ce denota mult profesionism in randul echipei Swiss Plan;
  • la orice nelamurire, echipa SuperBlog a raspuns prompt si la obiect;
  • jurizarea a fost in general buna, mai ales in conditiile in care este foarte greu sa jurizezi atat de multe articole dar si in conditiile in care interpretarea acestora poate fi foarte diferita de la un membru al juriului la altul; mai mult decat atat, niciodata un juriu nu va putea multumi toti concurentii si acest lucru pentru ca exista doar un singur loc 1, un singur loc 2, un singur loc 3 etc iar noi, concurentii, suntem de ordinul sutelor. J

Ce nu mi-a placut la SuperBlog 2012:
  • totusi, a fost si o mica discrepanta intre jurizarile din primele probe si celelalte (la inceput un pic mai drastice), astfel incat cine a inceput mai slab competitia nu a mai avut timp sa remonteze diferentele suficient de mari create la inceput (acesta este singurul lucru de altfel, pe care il am de adaugat in privinta jurizarii articolelor, ce este doar o parere personala si nu un repros, fiind constient de altfel cat este de greu sa jurizezi);
  • saptamanile pare, cu 4 probe, mi-au creat mai multe probleme, considerand ca 3 probe pe saptamana ar fi pe viitor un ideal.

In final va pot spune ca astept cu interes publicarea notelor in urma jurizarii ultimelor probe, sperand in continuare ca voi termina in primii 20 (speranta moare ultima J), daca nu, macar in primii 25 si ca astept cu nerabdare de asemenea detaliile Galei SuperBlog 2012, ce va avea loc sambata, 8 decembrie!

Dupa care, voi continua, atat cat imi va permite timpul binenteles, munca inceputa la cele 4 proiecte personale (autovital.ro, promovariweb.org, felicitariweb.org si nu in cele din urma constantins.org), cu speranta ca mai devreme sau mai tarziu voi reusi macar cu unul dintre ele, pentru a putea fi si eu, pe un viitor mai indepartat, unul din sponsorii SuperBlog! J Pana atunci, daca voi avea ocazia sa interactionez cu firme mari, le voi face cu siguranta propunerea de a fi sponsori la SuperBlog 2013!

Acestea fiind spuse, nu imi ramane decat sa va urez ca sfarsitul de an, dar mai ales anul 2013 sa va aduca cat mai multe realizari, atat pe plan profesional cat si pe plan personal si sper si imi doresc in acelasi timp sa sa ne vedem sambata, 8 decembrie 2012, la Gala SuperBlog 2012!

Si sa nu uit un lucru foarte important pentru mine: prin acest articol tin sa ii multumesc din suflet si sotiei mele dragi, pentru ca “m-a suportat” in aceste doua luni, in care am comunicat mai putin decat obisnuiam in mod normal, dar si pentru sprijinul moral pe care mi l-a oferit pe tot parcursul competitiei! J

Cu respect,
Constantin Hriban

Articol scris pentru SuperBlog 2012! 

6 comentarii:

  1. Draga Constantin, iti multumim foarte mult pentru participare si implicare, cat si pentru cuvintele frumoase la adresa competitiei noastre. Te felicitam ca ai dus la bun sfarsit aceasta provocare (stim ca nu a fost usor) si speram sa ni te alaturi si la competitiile viitoare!
    Toate cele bune si spor in toate proiectele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand va multumesc foarte mult pentru ca mi-ati oferit ocazia de a participa la aceasta competitie deosebita dar si pentru cuvintele frumoase pe care le-ati avut mereu la adresa mea!
      Va doresc multa sanatate si cat mai multe realizari, atat profesionale cat si personale!
      Toate cele bune si sper sa ne vedem cu bine la Gala SuperBlog 2012 de sambata viitoare!

      Ștergere
  2. ...si sa ne recitim sanatosi si la SuperBlog 2013 ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu! :) Pana atunci, ne vedem sambata la Gala SuperBlog 2012! ;)

      Ștergere
  3. Pentru 2014 se aude ceva o sa se mai organizeze?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu sunt eu in masura sa va dau un raspuns la aceasta intrebare! Cel mai bine este sa luati legatura personal cu organizatorii competitiei SuperBlog!

      Ștergere