Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, aprilie 19, 2013

Mai fratilor, am spus mai usor cu agitatia!

No Stress
Foto: www.symptomenziekte.be
Au trecut mai putin de 3 luni de cand am scris articolul "Mai usor cu agitatia!" si lucrurile se pare ca in loc sa se mai schimbe in bine, mai tare s-au inrautatit! Bine, acum sa nu ma intelegeti gresit, nu ma asteptam ca un articol pe un blog personal sa schimbe caracterele si mentalitatile din Romania, departe de mine acest gand, dar ma asteptam ca odata cu trecerea timpului sa realizam si noi, macar in ceasul al 13-lea, cat de gresit este comportamentul nostru si sa incepem usor-usor sa ne mai si schimbam!

Dar ti-ai gasit cu cine...! JSi nu as observa aceste lucruri daca as lucra toata ziua singur, retras intr-o incapere, intr-o curte la casa sau in fata unui calculator. Dar fiind continuu la serviciu in contact direct cu oamenii, nu pot sa le mai trec cu vederea! Pur si simplu nu mai pot! Chiar am ajuns sa am impresia uneori ca oamenii vor sa imi faca inima rea si sa ma irite la maximum cu agitatia lor, pentru ca altfel nu imi mai explic aceasta situatie oribila!

Iar ultima persoana care a reusit sa ma scoata din sarite a fost un domn cu un Opel Corsa C, care pe langa faptul ca a mers cu masina peste 100.000 km in 6 ani, fara sa faca vreo intretinere la aceasta, inafara de cerebrele de acum schimburi de ulei, era foarte revoltat pe mine pentru ca ai mei colegi i-au gasit la constatarea tehnica nu mai putin de 11 piese care trebuiau schimbate si care costau binenteles destul de mult. Nici nu va imaginati cat de agitat era! Isi dorea sa ii ofertez pretul reparatiei in doua minute, cu piesele cele mai bune, cele mai ieftine si cu manopera gratuita daca se poate, pentru ca in final sa il coste maximum 300 lei! 

Tare asta, nu? De necrezut! Mai mult decat atat, dupa ce am stat cu el cel putin o ora sa ii explic cum sta situatia la masina lui, m-a mai si sunat de vreo 3 ori sa ii mai dau detalii, dupa ce ca m-a pus sa ii comand unele piese aiurea, fara sa le mai monteze pe masina, tot el (am aflat ulterior, pentru ca binenteles nu a avut curaj sa imi spuna cand eram si eu de fata) "m-a reclamat" la sfarsit la conducere, cica avea de transmis si el un feed-back negativ pentru mine! J

Si acesta nu este singurul exemplu. Zilnic am parte de cel putin 4-5 situatii din acestea, indiferent ca sunt la serviciu, acasa sau prin oras. Si sunt sigur ca si voi va confruntati cu aceste agitatii inutile, care nu aduc nimic pozitiv in vietile noastre. Din contra, aduc numai probleme, unele foarte grave, ce se sfarsesc uneori chiar tragic, cu atacuri cerebrale vasculare sau tot felul de accidente, unele mai periculoase decat celelalte!

Repet pentru a nu stiu cata oara: oameni buni, mai usor cu agitatia, pentru ca nu rezolvati nimic! Din contra, riscati sa pierdeti enorm!  

Nota: imi cer scuze dar pentru domnul cu Opel Corsa C nu am putut folosi termenul "dansul" pentru ca nu merita; si asa termenul "el" este deja prea mult pentru un astfel de om! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu