Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, mai 19, 2014

Blogosfera Romaneasca in 2014

Sondajul Blogosferei 2014
In perioada 28 Ianuarie – 31 Martie 2014, BlogAwards.ro a organizat Sondajul Blogosferei 2014 la care au participat nu mai putin de 208 bloggeri activi din Romania. In curand vom lansa o noua editie a Sondajului “Blogosfera Romaneasca in 2014″.

Iata rezultatele Sondajului “Blogosfera Romaneasca in 2014“:

DIN CE IN CE MAI MULTI BLOGGERI TINERI
Din cei 208 de bloggeri respondenti, 34% dintre acestia au varsta cuprinsa intre 31 si 40 de ani. Din ce in ce mai multi tineri au blog. 31% dintre bloggeri care au participat la sondajul BlogAwards 2014 au varsta cuprinsa intre 21 si 30 de ani.

FEMEILE, MAI PASIONATE DE BLOG DECAT BARBATII
In cele 45 de zile ale sondajului, 57% dintre raspunsuri au fost date de reprezentantele sexului frumos. Barbatii au acumulat un procent de 43%.

BLOGGERII CU VECHIME
37% dintre bloggeri activeaza in mediul online de mai bine de cinci ani. 30% dintre participanti activeaza in online intre 3 si 5 ani. 12% sunt in online de cel mult un an de zile. Aceste procente demonstreaza ca bloggerii aflati la inceput sunt tot mai numerosi.

VARSTA BLOGULUI
Blogul castiga teren: 46% dintre cei care au participat la sondaj au blog intre 1 si 3 ani. De nelipsit sunt si “veteranii”, reprezentati de cei care au blog de mai bine de 5 ani, cu un procent de 15%.

ACEEASI PERSOANA, MAI MULTE BLOGURI
43% dintre cei 208 respondenti detin intre doua si cinci bloguri. Foarte putini sunt cei care au intre 5 – 10 bloguri (3%), respectiv mai mult de 10 bloguri (5%).

ACTIVI SI LA POSTAREA ARTICOLELOR
Majoritatea bloggerilor posteaza de trei ori pe saptamana pe blog. 29% posteaza zilnic. Sunt minoritari cei care scriu pe blogul lor o data pe saptamana sau doar o data pe luna.

FACEBOOK SI TWITTER, PREFERATELE BLOGGERILOR
Din cei 208 de bloggeri, un procent foarte mare in privinta retelelor de socializare, preferate sunt Facebook si Twitter. Pentru Facebook s-a inregistrat procentul de 99%, iar pentru Twitter 85%. In categoria de mijloc intra Google Plus si LinkedIn cu un procent de 40%. Ultima clasata in sondaj a fost Pinterest, cu 1%.

METODELE DE PROMOVARE
Fara doar si poate, retelele de socializare sunt in frunte si la metodele de promovare pe care le folosesc bloggerii, inregistrand 99%. O buna metoda de promovare este si schimbul de link-uri, dar si bannerele, mentionate de 70% dintre respondenti. Offline-ul a inregistrat 3 procente.

SE SCRIU SI ADVERTORIALE
74% dintre bloggeri scriu advertoriale. 16% au raspuns ca nu scriu si 10% sunt indecisi.

BLOGUL, O PASIUNE
Din raspunsurile bloggerilor, 55% scriu pe blog din placere, din pasiune. Nu sunt putini nici cei pentru care blogul reprezinta o sursa de venit: 45%.

CONCURSURILE ONLINE, LA MARE CAUTARE
Cel mai mare procent inregistrat in cadrul intregului sondaj a fost inregistrat la intrebarea daca “Participi la concursuri online?”. 93% dintre acestia au spus ca participa la tot felul de concursuri online. Doar 7% au ales sa bifeze categoria “NU”.

MULTI VIZITATORI UNICI/LUNA
In privinta vizitatorilor unici/luna, cei mai multi ne-au spus ca au intre 1000 si 10000 de oameni care le viziteaza blogul. Destui sunt si cei care au sub 1000 de vizitatori unici pe luna, respectiv 37%.

BLOGSPOT, MAI FOLOSIT CA WORDPRESS
44% dintre bloggeri folosesc Blogspot. Platforma gratuita WordPress a inregistrat 30%. Nu foarte multi sunt cei care folosesc domeniu propriu, respective “.ro” sau “.com”.

Sursa: www.blogatu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu