Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, octombrie 21, 2014

O campanie electorala de rahat!

Tricolorul
Mi-am propus la lansarea blog-ului personal sa scriu doar despre ceea ce este frumos, lucru care este mentionat practic si in descrierea blog-ului, dar dupa o foarte scurta perioada de timp am realizat cu tristete ca traind in Romania si poate nu numai in Romania, ci in general in aceste aceasta perioada nebuna, ca nu ai cum sa scrii numai despre lucruri frumoase, pentru ca sunt din ce in ce mai putine.

Si uite asa am inceput sa scriu articole despre agitatia romanilor, despre jungla din traficul din Romania, despre un popor roman plin de egoisti si despre multe alte subiecte, mai putin placute, dar care constituie lucruri reale la noi in tara, care pe mine unul ma deranjeaza si care tot sper sa se mai indrepte, chiar daca sunt mai mult decat constient ca intr-o tara in care conducerea nu are nicio viziune si nicio dorinta de a redresa o barca care se tot scufunda pe zi ce trece, nu prea mai avem sanse de salvare.

Si un lucru care incepe sa ma enerveze la culme in aceste zile este aceasta campanie electorala de rahat, va rog sa imi scuzati expresia, dar asa este, care imi da impresia ca nu se mai termina. In fiecare zi sunt nevoit sa suport numai prostii, numai manipulari. Si chiar daca nu ma mai uit la TV de mult timp la emisiuni politice, care sunt niste mari porcarii media, pentru ca toate au culoare politica si fiecare comenteaza doar dupa cum are directiva de la mogul, sunt obligat sa vizualizez numai afise electorale pe strazi, magazine si garduri.

Ce sa mai vorbim de mediul online, care pur si simplu a fost asaltat de acesti "mari politicieni". Nu mai pot accesa si eu in liniste un site obisnuit, pe care il accesez aproape zilnic, ca sunt nevoit imediat sa vad cel putin un banner electoral, foarte slab de altfel, care nu are decat un mesaj impotriva concurentilor si niciun mesaj de reorganizare a unui sector important de activitate din Romania de exemplu, adica ceva constructiv.

De fapt aici este marea problema a politicienilor nostri postdecembristi. Toti sunt la fel. Nu fac decat sa se planga la TV si sa acuze mostenirile anterioare si sa atace concurenta. Pentru ca altceva ei nu stiu sa faca. Nu au niciun plan concret de redresare a tarii, nu au nicio viziune de dezvoltare a Romaniei pe termen mediu si lung.  De fapt politica in Romania se face mai mult la TV decat in Parlament si in Guvern, acolo unde ar trebui cu adevarat sa se faca.

Ce sa mai vorbesc de "televiziunile de stiri", care sunt din ce in ce mai de rahat. Preiau stirile intr-un fel si ajung sa le distribuie la 180 de grade, dupa cum dicteaza mogulul din birou. In ce stiri de la TV sa mai ai incredere? Doar in online mai sunt cateva site-uri care par a nu-si fi pierdut inca obiectivitatea. Doar par, pentru ca nu mai putem baga mana in foc pentru nicio sursa de stiri din Romania. 

In fine, abia astept sa se termina odata aceasta campanie electorala nenorocita, de rahat, care numai o dezbatere de idei si proiecte nu este, sa castige cine este planificat sa castige, pentru ca masinaria de vot a partidelor este mult mai puternica decat voturile oamenilor obisnuiti, care se prezinta in numar din ce in ce mai mic la vot si pe de o parte pe buna dreptate.

In ceea ce ma priveste, voi merge la vot, este dreptul meu, dar de acum incolo nu voi mai spune la nimeni cu cine voi vota, pentru ca noi, romanii, suntem in stare sa ne dam in cap unii la altii cand vine vorba de o optiune, indiferent de ce natura ar fi aceasta, dar nu suntem in stare sa ne unim in numar mare si sa protestam atunci cand conducatorii tarii isi bat joc de noi si de tara noastra.

Dar nu-i nimic, dormim in continuare linistiti, asa cum o face din '89 incoace, conducatorii nostri dragi vegheaza asupra noastra! 

Un comentariu:

  1. In opinia mea, care am vazut multe campanii din "90 incoace, pot sa-ti spun ca nu a fost mai murdara, dar nici nu am dus lipsa de murdarii. Mai sunt inca doua saptamanii, pt. ca va urma si turul al doile si, atunci se va putea trage o concluzie.
    Eu, merg la VOT! Tu?

    RăspundețiȘtergere