Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, decembrie 05, 2014

Timpul, unul din marile lipsuri in mileniul 3!

Timpul
Dupa bani, care sunt de departe marea problema a romanilor in mileniul 3 si ma refer aici la romanii obisnuiti, care isi castiga existenta dintr-un simplu salar obtinut in urma unor prestari de servicii catre stat sau catre o firma privata, timpul ocupa cu siguranta locul 2 intr-un clasament al marilor lipsuri din Romania.

Si observam cu totii o lipsa din ce in ce mai acuta de timp, care parca nu ne mai ajunge deloc. Cel putin eu unul nu mai reusesc sa gasesc timp pentru a-mi rezolva toate problemele, ce sa mai zic sa mai gasesc timp si pentru hobby-uri sau pentru relaxare, care din pacate nu prea mai exista in ultima vreme. Si acest lucru se observa si pe blog-ul meu personal, acolo unde cu greu mai reusesc sa scriu cate un articol pe ici pe colo si acela scris in graba si in multe reprize.

Iar multi dintre noi am inceput de ceva vreme sa ne punem si intrebari legate de lipsa timpului, la care sa gasim si niste raspunsuri. Iar aici, cel putin din ce am observat in jurul meu, parerile sunt destul de impartite. Cele mai multe persoane sustin ideea comprimarii timpului, alte persoane sunt de parere ca evolutia tehnologica este de vina pentru limitarea la maximum a timpului nostru liber iar o alta parte merge pe ideea ca suntem mult prea concentrati sa castigam cat mai multi bani, lucru care ne antreneaza in foarte multe activitati, ce ne ocupa automat si foarte mult timp.

Sunt de parere ca timpul zboara atat de repede acum in primul rand din cauza noastra, a oamenilor, care ne-am complicat foarte mult existenta umana si ne-am complicat-o de cele mai multe ori chiar inutil. Am complicat toate lucrurile simple si le-am facut atat de complexe incat de multe ori suntem pusi in fata faptului de a nu mai avea timp sa rezolvam problemele din jurul nostru. 

Toate lucrurile care inainte erau simple acum sunt foarte complexe, in timp ce, cele 24 de ore din fiecare zi din trecut au ramas la fel si in prezent. Pai cum sa ne mai ajunga timpul in aceste conditii? Ce comprimare a timpului, nici nu vreau sa mai aud vorbindu-se despre aceasta teorie stupida! Si chiar daca s-a comprimat, cat putea sa se comprime, o ora, nu mai mult! Sa zicem ca ziua are acum 23 de ore! Dar noua nu ne-ar ajunge la momentul de fata nici 30 de ore intr-o zi, pentru a le putea face pe toate!

In al doilea rand, lipsa banilor, acuta de cele mai multe ori si indeosebi pentru noi, oamenii obisnuiti, ne determina acum sa gasim noi metode a mai face un ban in plus, lucru care inseamna automat si implicarea in multiple activitati, care normal ca mai iau si mult timp pentru a avea si rezultate pozitive.

Si uite asa am ajuns unii dintre noi sa plangem dupa anii trecuti (cel putin eu unul ii regret), atunci cand nu erau televizoare, calculatoare, telefoane mobile, tablete, ipad-uri si alte atatea produse electronice si electrocasnice. Atunci viata era mult mai reala! Acum parca totul tinde sa devina fals, ireal! Si noi, oamenii, avem cel mai mult de pierdut! Pentru ca sansa minunata pe care ne-a dat-o Dumneazeu, sa traim o astfel de experienta deosebita pe Pamant, este doar una!

2 comentarii:

  1. Îți dau dreptate în totalitate. Ăsta e și motivul pentru care nu sunt foarte supărată pe problemele mele de sănătate. E drept că a fost șocant să mi se pună frână brusc, acelui stil de viață ”în viteză” pe care îl descri, mă cam înecasem. Dar după o criză de tuse, am revenit la realitate și am învățat să trăiesc la o viteză mai mică.

    Și recunosc că îmi place. Până la urmă, toate au un preț. Azi mă bucur de viață, mai mult ca oricând. Îmi dau seama că trăind ”în viteză” uitasem să iubesc viața și uitasem să mă bucur de copil și de tot ce este în jur și se numește natură - fără tehnologie :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cerem multe lucruri si este normal sa le cerem! Vrem si noi odata normalitate in tara noastra! Speranta moare ultima! :)

      Ștergere