Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, ianuarie 28, 2015

Capul sus, Simona!

Simona Halep
Foto: GSP.ro
Dupa cum probabil stiti, Simona Halep a pierdut in sferturile de finala de la Australian Open, primul mare turneu de mare slam al anului, in fata Ekaterinei Makarova, in 2 seturi, 4-6, 0-6. Dupa acest meci, Simona a declarat:

"M-am antrenat foarte bine dimineaţă, dar poate am fost un pic prea stresată înainte de startul meciului. N-a fost ziua mea cea mai bună, a fost una proastă. Ea a jucat bine, totul a fost în favoarea ei, aşa că a meritat să cîştige acest meci. 

Sînt tristă acum pentru că n-am putut să joc la cel mai înalt nivel, dar aşa e în tenis şi trebuie să mă gîndesc la turneul următor. Uneori nu poţi trece peste astfel de situaţii" (sursa: GSP.ro)

Din punctul meu de vedere este o declaratie absolut fireasca, a unui jucator profesionist si a unui om de mare valoare, unul dintre putinii oameni de valoare de altfel pe care i-a mai dat Romania in ultimii ani, dupa 25 de ani in care s-a cultivat mult prea multa prostie, dupa care acum culegem binenteles si "roadele" din belsug!

Si nu vreau acum sa insist asupra meciului sau asupra altor detalii tehnice ale acestuia, ci doar sa spun ca nu imi place cum reactioneaza o parte din presa si o parte din conationalii nostri atunci cand Simona pierde un meci. Unii chiar o si desfiinteaza, lucru care pe langa faptul ca nu este drept, este si foarte urat.

Din contra, din punctul meu de vedere, Simona Halep trebuie apreciata si sustinuta macar moral, daca nu suntem in stare sa sustinem financiar performanta in Romania. Si ca orice jucator de tenis, este normal sa mai si pierzi, nu numai sa castigi. Important este ca din fiecare infrangere sa invete cate ceva si sa incerce sa isi imbunatateasca jocul de la meci la meci, lucru pe care il si face de altfel, asa cum o declara mereu in presa.

La fel trebuie apreciata si Irina Begu, care a ajuns la Australian Open pana in optimile de finala, acolo unde a fost eliminata de Eugenie Bouchard, in 3 seturi, 1-6, 7-5, 2-6, o performanta foarte mare de asemenea! Din fericire, Irina Begu nu este inca contestata si acest lucru pentru ca este la inceput de drum ca performante de varf si nu a ajuns pana la momentul de fata in top 10 WTA! 

In fine, capul sus, Simona, nu lasa sa te afecteze ceea ce se vorbeste in jurul tau si ofera pe teren cel mai bun tenis pe care il poti juca! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu