Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, ianuarie 23, 2015

Ce ne facem cu lipsa banilor?

Ce ne facem cu lipsa banilor
Foto: FreeImages.com
Despre lipsa banilor si despre lipsa timpului am mai scris si in alte articole si nu cred ca acesta va fi ultimul in care voi scrie despre acesti doi mari dusmani ai mileniului 3, asa cum imi place mie sa spun. Si daca in privinta timpului nu cred ca se poate face ceva pentru a-l mai domoli, macar un pic, in privinta banilor inca mai sunt solutii, nu multe, dar mai sunt.

Si cea mai buna solutie de a face bani este sa ne deschidem o mica afacere personala, pe langa serviciul de zi cu zi, pentru a nu risca, in cazul in care afacerea nu reuseste, sa ramanem fara nicio sursa de venit. Din punctul meu de vedere, aceasta este cea mai buna solutie, iar in cazul in care afacerea se pune bine pe picioare, se poate renunta pe viitor la serviciu, pentru a ne putea concentra mai mult pe afacerea personala.

Zis si facut, numai ca pentru a deschide o afacere personala, oricat de mica ar fi aceasta, trebuie sa gasim intai segmentul de piata in care dorim sa activam, apoi sa ne facem un plan de afaceri, pentru a sti de cati bani avem nevoie pentru a incepe aceasta activitate si nu in ultimul rand, sa fim la curent cu ultimele noutati din cadrul legislatiei romanesti in materie, pentru a putea fi in legalitate cu noua noastra afacere.

Pentru ca odata afacerea inceputa vom avea nevoie de servicii contabile pentru a ne putea desfasura activitatea. Vom avea nevoie sa tinem o evidenta contabila, o evidenta de gestiune, o evidenta a salariilor angajatilor, va trebui sa emitem niste fise fiscale, declaratii, bilanturi, va trebui sa intocmim si sa depunem diverse documente online catre autoritati, va trebui sa tinem si o evidenta a mijloacelor fixe si a amortizarii acestora, va trebui sa fim reprezentati in fata organelor de control si multe alte lucruri.

Da, aceasta este birocratia din Romania, pe care o stim cu totii, deci nu avem ce sa facem decat sa ne conformam si sa apelam la o firma specializata, ce ofera servicii de contabilitate, pentru a ne ajuta in tot ceea ce inseamna relatia noastra cu autoritatile, bineinteles in ce privesc actele contabile, pentru ca in rest noi trebuie sa fim cei care se zbat pentru reusita afacerii proprii si sa muncim cat mai mult pentru a atinge obiectivele propuse. 

Si la o simpla cautare pe internet se gasesc foarte multe firme contabile care ofera astfel de servicii specializate, ramanand doar la latitudinea noastra sa o alegem pe cea care o dorim. De preferinta este bine sa alegem totusi firma cu cea mai mare experienta, care ofera serviciile la un pret cat mai rezonabil, alegand astfel cel mai bun raport pret/calitate.

De exemplu, pentru contabilitate constanta, la o scurta cautare pe internet, am gasit o firma cu peste 30 de ani experienta in domeniul contabilitate. Este vorba despre Intelec, membra a grupului Nemesis, ce "este o companie care este specializata in oferirea serviciilor contabile, raportare a situatiei economice si intocmirea de documente cu specific contabil".

Nu ne ramane decat sa ne gasim un domeniu de activitate, sa intocmim planul de afaceri, sa pregatim finantele, sa tragem aer in piept si sa ne inarmam cu multa rabdare, pentru ca drumul pana la reusita finala este foarte lung si anevoios! Multa bafta! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu