Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, ianuarie 30, 2015

Oare Liga 1 va prelua modelul UEFA?

Oare Liga 1 va prelua modelul UEFA
Foto: GSP.ro
O sa raman in domeniul sportului, un domeniu care imi place foarte mult, dupa cum cred ca v-ati dat si voi seama pana acum si o sa va spun ca am citit acum cateva zile o stire pe GSP.ro, care pe mine unul m-a bucurat. Se pare ca din sezonul 2016-2017, nu numai formatul ligii 1 va suferi modificari, ci si echipele din componenta acesteia vor fi obligate sa isi limiteze loturile de jucatori si sa aiba rezervate 8 locuri pentru jucatori care indeplinesc anumite criterii.

Astfel, loturile echipelor din Liga 1 nu vor putea depasi 25 de jucatori, din care 4 vor trebui sa fie formati la nivel national si 4 la nivel local, toti cei 8 jucatori romani trebuind sa fie legitimati minimum 3 sezoane sau 36 de luni in intervalul de varsta 15-21 ani. Mai mult decat atat, se pare ca se vor lua masuri si pentru a impiedica jucatorii slabi din afara UE sa mai ajunga in prima liga romaneasca. Astfel, jucatorii din afara Uniunii Europene vor putea fi transferati in Liga 1 doar daca in sezonul anterior au fost convocati la nationala lor de cel putin 3 ori.

Sunt vesti imbucuratoare, necesare pentru a mai redresa situatia dezastroasa in care a ajuns si fotbalul romanesc, precum toate sporturile din Romania, dar si toate domeniiile de activitate din tara noastra, pentru ca suferim pe toate planurile. Pentru ca nu este normal, cel putin in opinia mea, sa regasim atat de multi jucatori straini in Liga 1, multi dintre ei si de o valoare indoielnica. Foarte multe echipe din prima liga prefera sa cumpere jucatori straini ieftini, pentru a "incropi" efectiv o echipa, care sa supravietuiasca cu greu in prima divizie valorica.

Si noi ce mai crestem? Nimic! Precum nu mai avem nici industrie si nici agricultura si am devenit doar o piata de desfacere pentru tarile din Uniunea Europeana, asa s-a ajuns si in fotbal. Nu mai crestem jucatori, preferand sa cumparam tot ce este ieftin si de pe unde putem. Acum sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu jucatorii straini, dar nu e posibil ca acestia sa fie in superioritate covarsitoare in loturile echipelor din Liga 1.

Da, sunt multe de spus, ca de fiecare data de altfel. Eu unul sper ca aceste prevederi sa se puna in practica in cat mai scurt timp si sa nu ramana doar "vorbarie pur romaneasca", iar ca mai apoi sa fie adoptate si in cadrul ligilor inferioare de fotbal, dupa care sa se regaseasca in toate sporturile din Romania, pentru ca este firesc sa putem vorbi mai mult de sportivi romani in Romania decat de sportivi straini!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu