Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, martie 06, 2015

Alooo, tovarasi, mai usor cu agitatia!

Auuuuuuuuuu!
Foto: FreeImages.com
In anul 2013 am scris doua articole referitoare la agitatia inutila a romanilor, care nu ajuta efectiv la nimic, un articol in luna ianuarie si alt articol in luna aprilie. Si asa cum ma asteptam si cred ca va asteptati si voi, nici in 2014 si nici in 2015 nu s-a rezolvat nimic in acest sens, ci din contra, lucrurile s-au mai accentuat in aproape doi ani de cand am scris ultimul articol despre acest subiect.

Si nu stiu unde o sa ajungem daca o sa continuam pe aceasta directie. Cred ca o sa ajungem sa ne batem sau mai rau, sa ne omoram chiar, prin supermarketuri, prin trafic, pe strazi sau oriunde vom avea un mic conflict. Pentru ca ne aprindem din ce in ce mai tare pentru orice fleac, care de cele mai multe ori nu are nici cea mai mica importanta si suntem in stare sa ne dam in cap la orice ora, minut sau secunda.

Si chiar daca multe persoane dau vina doar pe stres, pe lipsa banilor, pe lipsa timpului si nu mai stiu eu ce probleme, parerea mea este ca noi cautam doar motive pentru comportamentele noastre, din ce in ce mai primitive, prin care incercam parca sa refulam toate acumularile negative din noi. Eu sunt de parere ca depinde doar de fiecare dintre noi cum gestionam aceste situatii si daca fiecare ar incerca sa se mai linisteasca putin, sa traga aer in piept si sa gandeasca mai mult inainte de a actiona, am fi la momentul de fata pe un drum mult mai bun decat suntem acum. 

Asa nu facem decat sa ne afundam in prostie si mai tare decat suntem, sa ne agitam in continuare fara folos (ca drujba la ciot, cum bine spune un coleg de serviciu), sa ne scoatem ochii pentru orice fleac, cu alte cuvinte sa ne irosim vietile inutil si aceste lucruri in conditiile in care traim doar o singura viata, ce ne-a fost oferita cadou de Dumnezeu (si ce cadou minunat) pentru a ne bucura de ea, asa cum este, cu lucruri frumoase si cu lucruri mai putin frumoase. 

Da, cred ca am luat-o si eu razna, dar m-am saturat sa vad atata prostie si atata agitatie inutila in jurul meu, ce nu ajuta efectiv la nimic, din contra, complica si mai mult lucrurile. Zi de zi, fie la serviciu, fie in drum spre serviciu, fie la cumparaturi, fie in trafic sau fie in orice loc doriti voi, oamenii dau dovada de un comportament mai mult ireal decat real. Parca isi traiesc ultimele secunde ale vietii in unele momente, momente care nici macar nu au o importanta deosebita.

Si cand ii vezi cata energie negativa aloca pentru niste maruntisuri, care conteaza atat de putin in economia unei vieti umane, iti vine sa te uiti direct la luna si sa urli in gura mare, ca in desene animate: "Auuuuuuuuuu!" J De fapt, asta facem noi, oamenii si din ce in ce mai des in ultimul timp: ne risipim inutil energiile pentru niste fleacuri in loc sa le alocam intr-adevar pentru niste lucruri care conteaza cu adevarat. Cu alte cuvinte, ne irosim vietile fara rost.

Dar nu-i nimic, mergem inainte! Cum altfel? J

Un comentariu:

  1. Oameni de fel pur si simplu fac multe lucruri fara sa isi dea seama ca is fara rost... dar na depinde si faptul ca unii chiar nu au ocupatie chair cred ei ca vor face minuni...
    Realismul, bunul simt lipseste la asa de multe persoane...

    RăspundețiȘtergere