Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, aprilie 06, 2015

www.constantins.org devine www.constantins.ro!

Blogul lui Constantin
Pe 24 august 2012 postam primul articol pe blog-ul meu personal, www.constantins.org, prefatand noul meu proiect online. De atunci si pana astazi, am publicat pe "Blogul lui Constantin", asa cum am denumit acest proiect, 292 de articole, din care unele au fost scrise de mine, iar altele au fost primite prin e-mail si doar publicate ulterior, pentru ca mi s-au parut interesante, atat pentru profilul blogului meu, cat si pentru cititorii mei.

Saptamana trecuta, in urma participarii la o campanie adresata bloggerilor, organizata de catre Webrahost si Blog Awards, carora le multumesc inca o data, am primit cadou un domeniu propriu, la alegere. Nu am ezitat si am ales constantins.ro, chiar daca aveam deja un domeniu propriu asociat blogului meu personal, respectiv constantins.org. Si nu am ezitat pentru ca mi-am dorit de la inceput un domeniu propriu .ro, dar nu am avut buget suficient pentru o astfel de achizitie.

Acum ce sa va spun, nici un domeniu .org nu era rau pentru blogul meu, pentru ca era tot un domeniu propriu pana la urma, dar un domeniu .ro este mult mai bun, cel putin din punctul meu de vedere. Si chiar am observat in randul advertiserilor si nu numai, o mica reticienta cand e vorba de domenii proprii gen .com, .org, .net, . info etc. Si apoi, un domeniu .ro il cumperi o data si nu mai ai alte taxe anuale de achitat, cel putin asa este acum, pe cand un domeniu .com, .org, .net, .info etc., trebuie prelungit continuu, care pe termen lung costa mult mai mult decat un domeniu .ro.

Iar cand am achizitionat prima data domeniu .org pentru blogul meu, am crezut ca taxa anuala de prelungire va fi mereu la fel de mica ca atunci cand l-am cumparat pentru prima data, dar m-am inselat amarnic, taxa de prelungire ulterioara fiind de cel putin doua ori mai mare decat cea initiala, respectiv pentru primul an de domeniu. Cu alte cuvinte, domeniile .com, .org, .net, .info etc., "te agata" cu un pret mic in primul an, dupa care "iti maresc" taxa de reinnoire cu o valoare de cel putin doua ori mai mare decat valoarea initiala.

Cu siguranta, dupa ce ca expira perioada de valabilitate a domeniului constantins.org, lucru care se va intampla undeva in cea de-a doua parte a acestui an, timp suficient pentru ca cititorii mei sa se obisnuiasca cu noul meu domeniu, domeniu constantins.org care momentan redirectioneaza catre constantins.ro, nu voi mai prelungi acest contract. Mai mult decat atat, atunci cand voi dispune de bugetul necesar, voi schimba si domeniile de la inca doua proiecte online, promovariweb.org si felicitariweb.org, tot cu domenii .ro. Pentru ca autovital.ro are domeniu propriu de mult timp. J

Si ca ultima idee legata despre acest subiect, odata cu schimbarea domeniului blogului meu personal, din constantins.org in constantins.ro, sper sa reusesc sa continui, ceea ce am inceput sa fac de ceva timp incoace, adica sa public mai multe articole proprii decat articole primite prin e-mail, cu alte cuvinte imi doresc ca ponderea articolelor creatie proprie sa fie din ce in ce mai mare, pentru ca pana la urma, vorbim despre un blog personal.

Ma opresc momentan aici, dar nu inainte de a va cere scuze pentru ca de sambata seara si pana duminica la aceeasi ora, timp de 24 de ore blogul meu personal nu a mai fost online (atat a durat mutarea, cu “propagari” cu tot) si de a va ura o saptamana cat mai frumoasa, alaturi de cei dragi, binenteles! J Si nu uitati va rog, de acum inainte ma gasiti pe www.constantins.ro! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu