Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, august 31, 2015

O lume nebuna, nebuna de tot!

O lume nebuna, nebuna de tot!
Foto: Demotivare.com
Da, traim intr-o lume nebuna, nebuna de tot! Nimic nu mai este normal, totul este anormal! Pe oriunde mergi, vezi numai mizerie, de la banalele chistoace de tigari aruncate la voia intamplarii si pana la pet-urile de toate formele si marimile, de care te impiedici la tot pasul, ce sa mai vorbim de zonele in care sunt amplasate pubelele de colectare a deseurilor menajere, respectiv a deseurilor reciclabile, acolo unde microbii sunt la ei acasa!

In viata de zi cu zi nu te mai poti intelege nici macar cu oamenii din tara ta, care pana la urma sunt romani de-ai nostri si nu straini. Pe oriunde mergi, la serviciu, la piata, la cumparaturi, in trafic, mai ales in trafic, toata lumea este agitata, se grabeste, de parca ar avea acasa pe aragaz fasole la fiert J, toata lumea vrea doar sa isi atinga scopurile fara a tine seama ca lovesc la propriu si la figurat in cei din jurul lor. Nu mai conteaza nimic decat ca telurile lor sa fie atinse.

Si in felul acesta apar accidente inutile in trafic, pentru ca asa zisii soferi (eu ii numesc pe multi dintre ei doar conducatori auto sau invartitori de covrig, cum bine spune un coleg de-al meu) se bucura sa economiseasca un loc in fata unui semafor sau mai rau, sa fortezeze la maximum semafoarele, creand ambuteiaje inutile pe strazi, care nu ajuta pe nimeni, dar si accidente in randul pietonilor, care sunt gata oricand sa treaca pe rosu sau prin alte locuri nepermise, doar-doar sa mai castige cateva secunde.

Ce sa mai sa spun de graba asta nebuna a oamenilor si agitatia lor inutila care se lasa de multe ori cu accidente de munca, accidente in propriile gospodarii, atacuri cerebrale, picioare si maini rupte etc. De multe ori imi dau senzatia ca ei nu sunt constienti ca au doar o viata de trait, viata primita cu binecuvantarea bunului nostru Tata Ceresc si ca ar avea mai multe vieti pe aceasta lume, precum se spune ca pisicile ar avea 9 vieti! J

Pe langa aceste lucruri, ca si cum nu ar fi suficiente, mai traim si intr-o tara foarte slab dezvoltata, care a fost candva o tara infloritoare, de care si-au batut joc multi conducatori ani de-a randul, in care problemele se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie si acest lucru mai ales datorita birocratiei exagerate existente la noi, multe lucruri care ar trebuie sa fie rezolvate foarte usor transformandu-se in adevarate povare, pentru a caror rezolvare trebuie sa facem eforturi uriase.

Ce sa mai vorbim de contextul extern in care ne aflam in anul 2015, cand se pare ca asistam nu numai la o noua cursa a inarmarilor, foarte periculoasa pentru pacea mondiala, ci si la o serie de evenimente de nedorit precum evenimentele din Ucraina, Transnistria, evenimente care au loc foarte aproape de granitele Romaniei, situatia tensionata din sanul Uniunii Europene, care clocoteste si mai are putin si da pe afara, mai nou valul de imigranti care a navalit asupra Europei si care nu pare sa se opreasca prea curand.

Sa mai spun de starea de sanatate a romanilor, care este din ce in ce mai precara, din ce in ce mai multe forme de cancer sau alte boli ucigatoare lovind intr-o tara din ce in ce mai subreda, de nivelul de educatie, care este din ce in ce mai scazut, multi tineri gasind in alcool, tutun si droguri calea fericirii, de situatia economica dezastroasa a tarii, care amplifica stresul in randul populatiei, generand din ce in ce mai multe cazuri de probleme si boli de ordin psihic...si lista ar putea continua la nesfarsit.

Da, traim intr-o lume nebuna, nebuna de tot si nimic nu pare a schimba acest lucru, cel putin pe termen scurt! Dar mergem inainte, cum altfel? Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu