Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, aprilie 27, 2016

Esti un sofer obraznic!

Bad Driver On Board
Foto: Google Images
De fiecare data cand imi aduc aminte de aceasta intamplare haioasa din trafic, de saptamana trecuta, ma bufneste un ras teribil! J Si sa nu ma intelegeti gresit pentru ca nu eu am primit aceasta "mustruluiala" verbala, ci un sofer posesor de SUV, care a fortat la maximum un semafor sau mai bine spus care a trecut pe rosu intr-o intersectie foarte aglomerata din oras, sub privirea pasiva a unui politist care trebuia sa asigure buna desfasurare a traficului la prima ora a diminetii.

Eu eram atunci pietonul disciplinat care astepta sa se faca verde pentru a traversa strada in conditii de maxima siguranta, dar a trebuit sa astept mult mai mult timp decat trebuia pentru ca acest maret posesor de SUV sa treaca prin intersectie, pentru ca numai el se grabea si trebuia sa i se puna si covorul rosu in fata, eventual sa fie acompaniat in acest timp si de o fanfara militara, ca sa treaca cu mare fast sau sa fie chiar insotit de o coloana oficiala cu sirena si cu girofar, iar prostii de pietoni sa astepte sa treaca el intai.

Faza cea mai tare este ca domnul politist a observat acest lucru si s-a indreptat rapid spre geamul din dreapta fata a SUV-ului, dar nu pentru a-l amenda, cum am crezut si cum era firesc, ci doar pentru a-i atrage atentia cu un deget si pentru a-l apostrofa verbal: "esti un sofer obraznic!" J Scuzati-ma, dar nici acum nu ma pot abtine sa nu rad cu lacrimi! J Asa s-a ajuns in Romania! Cei care nu respecta regulile in trafic sunt "mustruluiti" verbal si cam atat! Ce sistem imbacsit! Pai trebuia nene sa il traga pe dreapta si sa ii dea o amenda frumusica ca sa nu mai faca si data viitoare!

Sau macar sa ii dea un avertisment in scris, iar la doua abatere in trafic sa fie amendat corespunzator! Va inchipuiti daca eu m-am amuzat teribil, cat de mult s-a amuzat soferul de SUV? J Va dati seama ca data viitoare va face la fel si va astepta cu nerabdare sa se amuze din nou cand domnul politist ii va spune din nou "esti un sofer obraznic!" J Si apoi ne intrebam de ce sunt atat de multe accidente in trafic, in care sunt implicati atat autovehicule, cat si pietoni, pentru ca nici cu acestia din urma nu imi este rusine!

Cat despre domnul politist din intersectia aglomerata nu am niciun repros sa ii aduc, intr-un sistem corupt si infect ce pretentii sa mai am? Intr-un stat in care nici oamenii simpli nu vor sa mai respecte regulile, ce pretentii sa mai ai? Iar precum "pestele de la cap se impute", asa este si intr-un stat! Atat timp cand conducerea "de partid si stat" nu o sa ia masuri concrete si corecte si nu o sa organizeze corespunzator anului 2016 toate sistemele nu putem emite nicio pretentie de mai bine!

Si uite asa am eu subiecte de articole si mai ales titluri de articole, chiar si in Saptamana Mare! J Pentru ca sunt multi romani care scot adevarate perle pe gura! J Si dupa "Nu faci fata la stres?", "Te vreau mai rapid!" etc., a venit randul la "Esti un sofer obraznic!" J Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu