Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, iunie 22, 2016

Tinerii buhuseni voluntari in ‘Patrula de Mediu’ au curatat de gunoaie zona scarilor Tucului din oras

Sase tineri la curatenie Buhusi Patrula de Mediu
Tinerii voluntari din Buhuşi, implicaţi în noul proiect ecologist Patrula de mediu’’, au strâns timp de două ore sâmbătă, 18 iunie, cincisprezece saci de gunoi aruncat de cetăţeni la voia întâmplării.

Acţiunea spontană de igienizare a avut loc în zona Dealul Ţucului din Buhuşi şi a vizat strângerea deşeurilor lăsate la voia întâmplării în natură şi pe scările ce fac legătura dintre zona de jos a oraşului cu centrul.

Patrula de Mediu este înfiinţată de un grup de tineri voluntari locali, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, care sunt preocupaţi de poluarea cu deşeuri şi aspectul oraşului lor, Buhuşi. Patrula de Mediu s-a născut printr-un proiect de responsabilizare socială demarat de Asociaţia Colectivul pentru Sustenabilitate – organizaţie non-guvernamentală din zonă – şi poate fi găsit pe web la adresa www.colectivs.ro/patrula-de-mediu.

În teren, voluntarii au constatat că pubelele de gunoi erau aproape goale, ceea ce înseamnă că majoritatea celor care au lăsat în urmă gunoaie nu au ales să le folosească în mod corespunzător. Drept urmare, tinerii voluntari din Patrula de Mediu îşi propun să iniţieze mai multe acţiuni de acest gen, care să funcţioneze şi ca acte de educare a cetăţenilor urbei, prin puterea exemplului personal.

Patrula de Mediu este un proiect iniţiat de Asociaţia Colectivul pentru Sustenabilitate (pe scurt Colectiv S) şi are ca scop principal responsabilizarea locuitorilor oraşului Buhuşi şi ai satelor învecinate cu privire la importanţa protecţiei mediului şi a implicarii civice prin voluntariat. 

Acţiunile voluntare ale Patrulei de Mediu vor continua, urmând ca zonele igienizate să fie supravegheate de cei implicaţi activ, iar intervenţiile să devină periodice în mai multe zone afectate de poluarea cu gunoaie din oraş.

Colectiv S (www.colectivs.ro) este o asociație non-profit înființată iniţial în 2007 în oraşul Buhuşi, care  contribuie la dezvoltarea durabilă a societăţii, având ca scop crearea de comunități informate, responsabile și active printr-o abordare integrată între urmatoarele domenii de activitate: SOCIAL, CULTURAL, MEDIU şi ECONOMIE SOCIALĂ.

În 2016, board-ul nou al Asociaţiei format din tineri localnici şi internaţionali, a pornit proiecte în spiritul sustenabilităţii şi responsabilităţii sociale în oraş şi zonele limitrofe ale judeţelor Bacău şi Neamţ, printre care menţionăm: PEDALIER – primul club de ciclo-turism buhuşean, PATRULA DE MEDIU, clubul de teatru ConACT şi activităţi de lobby şi advocacy.

Sursa: Ioan Colbeanu, Manager Comunicare şi Relaţii Publice/Vicepreşedinte 'Colectiv S'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu