Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, septembrie 26, 2016

150 de voluntari buhuseni au strans peste 350 de saci plini cu deseuri la ‘Let’s do it, Romania!’

150 de voluntari buhuseni au strans peste 350 de saci plini cu deseuri la ‘Let’s do it, Romania!’
Peste jumătate dintre cei care s-au alăturat acţiunii de curăţenie sunt buhuşeni de etnier romă, care au răspuns pozitiv inivitaţiei Asociaţiei ”Colectiv S” de a strange voluntar gunoaiele aruncate la întâmplare în natură.

Sâmbătă, 24 septembrie, a avut loc una dintre cele mai ample acţiuni de curăţenie din oraşul Buhuşi, care s-a alăturat şi în 2016 zilei naţionale de curăţenie LET’S DO IT, ROMANIA! la invitaţia şi cu sprijinul Let’s Do It Romania / Bacau.

Let’s Do it, Buhuși! a fost un eveniment organizat sub egida Let’s Do it, Romania!, organizat de Colectivul pentru Sustenabilitate (COLECTIV S) şi Asociaţiei Există o Şansă, partenere în cadrul acestui proiect, cu sprijinul Primăriei Buhuşi, care a oferit mănuşi şi saci pentru gunoi, apă şi transportul deşeurilor.

Voluntarii Colectiv S din proiectul Patrula de Mediu, elevii Şcolii Ştefan cel Mare din Buhuşi, voluntari pentru Asociaţia Există o Şansă şi nu în ultimul rând voluntarii de etnie rromă din zonele NATO şi Colonia Bistriţei, care au răspuns pozitiv invitaţiei la curăţenie a echipei Colectiv S, au participat timp de o zi cu chef de muncă şi eficienţă maximă în teren, la operaţiunea de curăţenie.

Zonele acoperite de voluntarii„Patrula de Mediu” au fost în partea de sus a oraşului, Scările Ţucului, zona ‘NATO’ de pe strada Tudor Vladimirescu şi împrejurimi, Livada din Colonia Bistriţei şi zona Stadion până pe malul râului Bistriţa, în timp ce Voluntarii ”Exista o Șansă” au acoperit zona Cartierului de Vest, Poarta Fabricii și Zona Școlii ”Ștefan cel Mare” (Nr.5). Pe cât posibil într-o zi, cu un efectiv de cca. 150 de oameni, voluntarii au încercat să acopere o mare parte din zonele locuibile ale oraşului Buhuşi.

‘Lupta cu gunoaiele nu este una uşoară, aşa că vă invităm să vă alăturaţi cauzei şi să ieşiţi periodic la curăţenie. Mai sunt gunoaie rămase în urbe, chiar dacă voluntarii buhuşeni au reuşit să le decimeze la acţiunea de sâmbătă. În acest sens, vă propunem să vă înscrieţi la acţiunile periodice de protecţi a mediului din cadrul proiectului nostru, Patrula de Mediu’ – a declarat Andrei Butuc, Preşedintele Asociaţiei ‘Colectivul pentru Sustenabilitate’ (Colectiv S).

În numele echipei Let's Do It, Romania! și al meu personal, vă mulțumesc tuturor pentru participarea la evenimentul de ieri! Am arătat că spiritul civic există, iar o cauză comună poate face oamenii să pună umărul la atingerea aceluiași obiectiv (…) La nivelul întregului județ, numărul participanților a depășit 2500, peste 4000 de saci fiind colectați – a transmis Marian Dămoc, coordonator Let’s do it, Romania în judeţul Bacău.

Sursa: Ioan Colbeanu, Manager Comunicare şi Relaţii Publice/Vicepreşedinte 'Colectiv S'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu