Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, septembrie 20, 2016

Mars biciclist la Buhusi in Saptamana Mobilitatii Europene

Mars biciclist la Buhusi in Saptamana Mobilitatii Europene
Bicicliştii buhuşeni au ieşit pe străzi escortaţi de echipaje de Poliţie şi Jandarmerie, la invitaţia Velo Club Pedalier de a marca beneficiile pedalatului în Săptămâna Mobilităţii Europene.

Pe 18 septembrie, străzile principale ale micii urbe au făcut loc bicicliştilor participanţi la Săptămâna Mobilităţii Europene 2016, eveniment anual de promovare a mersului pe două roţi în peste 40 de ţări europene.

Evenimentul biciclist din oraş a fost înscris în circuitul european la iniţiativa Asociaţiei Colectiv S şi poate fi consultat la adresa: www.mobilityweek.eu/2016-participants/?year=2016&ci=XJ6eK9Pt

Peste douăzeci de biciclişti şi bicicliste, cu vârste cuprinse între 12 – 38 de ani, au pedalat la Buhuşi pentru a face cunoscute şi în oraşul lor următoarele dorinţe şi probleme:

mai puţină poluare prin încurajarea mersului pe bicicletă şi renunţarea la automobile pe distanţe scurte;
• condiţii mai bune de trafic pentru bicicliştii din oraşul nostru: repararea străzilor, construirea pistelor de biciclete, marcarea unor trasee off-road, campanii de conştientizare a automobiliştilor etc. – lucruri care se întâmplă de mult în oraşele europene şi în alte oraşe din ţară, dar care ne lipsesc pe plan local;
• încurajarea economiei orașului;
• stilul de viaţă sănătos prin sport şi mobilitate alternativă
• stilul de viaţă sustenabil şi grija faţă de mediu
• reducerea poluării şi mai mult aer curat
• încurajarea concetăţenilor să adopte acest mijloc de transport foarte benefic: bicicleta

Traseul bicicliştilor a fost B-dul Republicii – Strada Primăverii – Strada Ștefan cel Mare – Strada Ceahlau - B-dul Republicii – Strada Tineretului – Strada Siretului - Str. Alexandru Ioan Cuza - Str. Mihai Viteazul - Str. Nicolae Balcescu - cu final pe esplanada din fața blocului Elegant.

Parteneri ai acţiunii bicicliste iniţiată de Colectiv S prin proiectul Pedalier, au fost Poliţia Buhuşi şi Jandarmeria locală – care au însoţit marşul biciclist pe tot parcursul său şi au facilitat pedalatul, acordând prioritate bicicliştilor în trafic. Echipa Colectiv S le mulţumeşte pe această cale pentru participare!

Evenimentul s-a numit Buhuşi Pedalează şi poate fi consultat şi pe pagina de Facebook.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii (www.mobilityweek.eu) este un eveniment sărbătorit de bicicliştii din întreaga Europă. A început din 2002 ca alternativă la stilul de viaţă nesustenabil – folosirea excesivă a automobilului – şi militează pentru oraşe pietonale, transport exclusive pe bază de biciclete în zonele agglomerate şi luptă împotriva poluării de orice natură, în special cea cu noxe toxice.

Marşul Bicicliştilor Buhuşeni vrea să arate că şi într-un oraş mic din România există pasionaţi de biciclete, dar şi că împreună suntem mai puternici.

Sursa: Ioan Colbeanu, Manager Comunicare şi Relaţii Publice/Vicepreşedinte 'Colectiv S'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu