Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, octombrie 13, 2016

Secolul "pe rapid inainte"!

Caseta audio derulata cu creionul
Foto: zutv.ro
Va mai aduceti aminte de casetofoanele din anii '90, la care ascultam muzica ore intregi? Va mai aduceti aminte cum derulam casetele, manual cu un creion sau automat pe cele doua viteze de derulare ale casetofonului? Ei bine, daca la inceputul acestui secol viata se derula deja destul de rapid, cu viteza intai a casetofonului, de vreo 2-3 ani incoace ritmul vietii a crescut si mai mult, astfel incat acum se deruleaza cu viteza a doua a acestuia si mi-e tare frica ca lucrurile nu se vor opri aici.

Toata lumea este grabita, toata lumea este agitata, iar lucrurile se fac intr-o graba de nedescris si de cele mai multe ori cate doua-trei deodata. Serviciile sunt din ce in ce mai complexe si necesita munca din ce in ce mai multa. Familia a devenit si ea mai complexa si cere mai multa munca pentru intretinere. Colac peste pupaza, tehnologia a avansat atat de mult incat isi aduce si ea contributia cu varf si indesat la gradul de incarcare al omului cu activitati, astfel incat nu mai gasim timp si pentru noi. Ce timp pentru noi? Vise...

Toate acestea, dar si multe alte lucruri, conduc la un ritm de viata din ce in ce mai alert, motiv pentru care am denumit acest secol, secolul "pe rapid inainte"! Si nu sunt mandru de acest secol sub nicio forma pentru ca mie, unul, imi displace acest ritm de viata din toate punctele de vedere, dar nu am ce fac, efectiv trebuie sa ma integrez in sistemul creat tot de noi, oamenii, pentru ca altfel risc sa fiu marginalizat, lucru care atrage dupa sine multe dezavantaje, mai multe si mai importante decat avantajele.

Si apoi ne miram de ce se intampla atat de multe accidente in tara, indeosebi accidente rutiere, care sunt din ce in ce mai multe si provoaca din ce in ce mai multi morti, de ce romanii sunt stresati, de ce poporul roman este un popor bolnav in majoritate, de ce spitalele si farmaciile sunt pline si multe altele. Uite de aceea! Pe oriunde mergi, in drum spre serviciu, in drum spre casa, la cumparaturi, la plimbare prin parc etc., toate lucrurile se desfasoara in graba si nu in ritmul firesc! Iar repezeala acesta a devenit foarte obositoare! Cel putin pentru mine!

Si nu numai ca a devenit foarte obositoare, dar mai rau este ca aceasta repezeala ne determina sa trecem prin viata fara sa mai intelegem si fara sa mai simtim ceva din ea. Facem toate lucrurile pe banda rulanta si in mare graba si nu mai intelegem si simtim nimic din acestea. Trecem de la un anotimp la altul foarte repede fara sa avem timp sa ne bucuram de avantajele celor patru sezoane, ce au devenit doar doua de fapt. Cand v-ati bucurat ultima oara, in adevarat sens al cuvantului, de iarba noua de primavara, de infloritul copacilor, de venirea verii sau de prima zapada a iernii? 

Dar, nu avem ce sa facem, decat sa mergem inainte! Cum altfel? Sa fiti iubiti! De preferat NU "pe rapid inainte"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu