Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, ianuarie 13, 2017

Cu sufletul nu-i de glumit!

Cu sufletul nu-i de glumit
Foto: Eliza Noemi Judeu
Pentru ca sufletul meu a fost, este si va fi mereu atasat de Bacau si "cu sufletul nu-i de glumit", mi-am propus in 2017 sa scriu si sa promovez mai mult Bacaul si evenimentele din Bacau. Iar pentru astazi am ales sa promovez teatrul bacauan, pentru ca, asa cum imi place mie sa spun, Bacaul are nevoie de Teatru si Teatru are nevoie de Bacau.

Duminica, 15 ianuarie 2017, la ora 18.00, in ziua in care il aniversam pe Mihai Eminescu, mai exact in ziua in care aniversam 167 de ani de la nasterea marelui nostru poet, Teatrul Municipal Bacovia prezinta “Cu sufletul nu-i de glumit”, un spectacol (repetitie cu public) in regia lui Sorin Militaru, scenografia Erika Marton, muzica Vlaicu Golcea, un spectacol ce va avea premiera oficiala in 10 si 12 februarie 2017.

Din cautarile pe internet am aflat ca, "Cu sufletul nu-i de glumit" este o piesa de teatru scrisa de Dimitri Dinev, in care este prezentat un priveghi la capataiul unui prieten si coleg de santier. Protagonistii sunt un blugar, un sarb, un roman si un austriac iar in piesa mai apar o bocitoare de profesie si o stripteuza din Ucraina.

Dimitri Dinev, un scriitor austriac de origine bulgara reconstituie in piesa "Cu sufletul nu-i de glumit” atmosfera obisnuita a unui priveghi in spatiul balcanic, unde se plange, se rememoreaza amintiri placate, se bea pentru sufletul mortului si se petrece. (sursa: Aradon.ro)

A fost suficient sa scriu acest mic articol incat sa imi doresc sa merg la aceasta piesa de teatru. Singurul lucru care imi ramane de facut este sa vad pe cine gasesc sa stea cu copilasul meu drag de 3 ani si jumatate, care este inca prea mic pentru a avea rabdare sa reziste la un spectacol de teatru in intregime.

In final nu imi ramane decat sa va fac invitatia de a merge la teatru duminica seara si sa va sfatuiesc, vorba doamnei Eliza Noemi Judeu, directorul Teatrului Municipal Bacovia, pentru care am un respect deosebit, sa va aduceti si sufletele la teatru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu