Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, ianuarie 23, 2017

Un pahar de vin, egal cu o ora de sport!

Un pahar de vin, egal cu o ora de sport
Un studiu recent realizat la Universitatea Alberta din Canada, arată că un pahar de vin roșu este la fel de benefic pentru sănătate ca și o oră petrecută în sala de forță.

Acest fapt se datorează resveratrolului ce se conține în vinul roșu. Această substanță crește capacitatea de muncă, îmbunătățește funcția cardiacă și întărește musculatura, adică, are aceleași beneficii ca și exercițiile fizice.

Potrivit lui Jason Dyke, șeful echipei de cercetare, aceasta va permite oamenilor care nu sunt în stare să meargă la sala de sport, să se mențină totuși în formă. Resveratrolul întărește inima și musculatura, reglează nivelul de zahăr din sânge și are un efect anti-îmbătrânire. Studiile au arătat, de asemenea, că persoanele care beau un pahar de vin roșu pe zi sunt mai puțin predispuse să dezvolte demență și cancer.

Un pahar de vin roșu la cină îmbunătățește sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel).

Paharul de vin roșu băut seara ar fi benefic pentru colesterolul și inima celor bolnavi de diabet de tip 2, relatează metronews.fr.

Cercetătorii au vrut să afle care sunt efectele consumului moderat de alcool asupra diabeticilor. Ei au ales diferite soiuri de vin pentru a le măsura și au ținut sub observație 224 de pacienți cu diabet de tip 2, cu vârste între 45 și 75 de ani. Majoritatea dintre ei nu consumau alcool în momentul începerii studiului. Participanții au fost împărțiți în trei grupe: membrii primei grupe au băut în fiecare seară 150 de mililitri de apă minerală la cină, cei din a doua grupă au băut 150 de mililitri de vin alb, iar persoanele din a treia grupă au băut aceeași cantitate ca celelalte persoane, însă de vin roșu. Meniul tuturor a fost același, bazat pe regimul mediteranean, dar fără restricții.

După doi ani în care a fost respectat regimul, cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul diabeticilor, “un consum moderat de vin, mai ales roșu, în cadrul unui regim alimentar sănătos, nu este periculos și scade ușor riscul cardiovascular”. “Vinul roșu este cel mai benefic pentru metabolism, în principal fiindcă ameliorează sensibil profilul lipidic, mărind colesterolul bun (HDL) și reducând raportul dintre colesterolul total și cel HDL”, arată autorii studiului.

În plus, în cazul participanților la cercetare care au consumat vin, alb sau roșu, s-a îmbunătățit calitatea somnului față de cei care au băut apă minerală.

Sursa articol: pretioasa mea casuta de e-mail, in care primesc foarte multe lucruri interesante, lucruri pe care doresc sa vi le impartasesc   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu