Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, mai 19, 2017

Trei Povesti de Dragoste

Trei Povesti de Dragoste
Premieră "TREI  POVEȘTI  DE  DRAGOSTE" la Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacău
după Matei Vișniec & Theodor Mazilu

cu: ALINA SIMIONESCU & ȘTEFAN ALEXIU,
FLORINA GĂZDARU & BOGDAN BUZDUGAN,
ELIZA NOEMI JUDEU & DUMITRU RUSU
Mișcare scenică: LORETTE ENACHE
Ilustrație muzicală: CIPRIAN MANTA
Foto&Grafică: MIHAELA NAZARIE

Un spectacol de GHEORGHE BALINT

DRÁGOSTE, dragoste s. f. I. Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva; sentiment de afecțiune față de o persoană; iubire, amor.

Definiția dragostei este clară, dar oare dragostea mea este la fel ca a ta? Oare povestea mea de dragoste este aceeași sau măcar similară cu a ta? Și dacă un regizor cu experiență și incredibilă viziune, precum Geo Balint, ar lua trei povesti de dragoste și le-ar pune la încercarea scenei? Oare ce-ar ieși?

Noi v-am putea spune, dar nu vrem să vă stricăm surpriza. Putem afla, în schimb, venind la premiera piesei "Trei povesti de dragoste", a Teatrului Municipal "Bacovia" din Bacău.

Vă așteptăm!

Gheorghe Balint
Este licenţiat în Artele spectacolului – Regie de teatru, la Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş.

Spectacole - selecţii (regie & scenografie): Regele moare, de Eugene Ionesco, Angajare de clovn, de Matei Vişniec, Micul Prinţ, de Antoine de Saint- Exupery, Play Ionesco, de Eugene Ionesco, O noapte furtunoasă, de I.L. Caragiale, Come and go, de Samuel Beckett, Împăiaţi-vă iubiţii, de Teodor Mazilu, Amprenta exilului, de George Astalos, Jocul de-a vacanţa, de Mihail Sebastian, Femei singure, de Dario Fo, Fuga de Tristan Tzara, Iar te sinucizi, iubito, de Pierre Chesnot, Efectul razelor gamma asupra anemonelor, de Paul Zindel, Oromalam/Casa plăcerilor, de Gorgey Gabor, Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, de Matei Vişniec, Vocea umană, de Jean Cocteau.

Este membru UNITER România, UNIMA România, UARF România/Uniunea artiştilor și realizatorilor de film, România.

…CUVINTE…TEATRU…
"… între mult zgomot pentru nimic (William S.) și cuvinte de neființă (Samuel B.)…estetica și catharsis…oamenii se plictisesc repede…teatrul se vede, se trăiește, nu se citește…prospețimea și dispoziția de a juca…întâlnire dintre „dincolo” și „dincoace”… morții noștri …uităm… DUMNEZEU …smerenie… cinismul…contemporan… dezvrăjire… desacralizare… intuiție… un regizor cuminte…punctul ăsta de vedere…personaje…lucrul cu actorul …gastronomie… condimente rețete experiență.…publicul...repetiții… acesta e răspunsul exact…tu devii spectator…teme …naivitate…modern și prost modernism…obsesii culturale…texte…(b)alint…exact cum simt …să planifici succesul…inspirație...marketing…ce minunat este…autorul… ziua de azi…două spectacole pe an… viața unui spectacol…trebuie să ne oprim undeva…salvarea este individuală. …nu e mare filosofie…regizori ai secolului XXI… instalații teatrale… dirijori de suflete…un singur spectacol : viață…solitudine…singurătate…duminica tuturor sfinților…aproape totul…(trei…) povești…de DRAGOSTE…aproape totul…deșertăciunea deșertăciunilor…"

Gheorghe (Geo) Balint, regizor

Sursa: Teatrul Municipal Bacovia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu