Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, octombrie 11, 2017

"Blocul Fantoma" de pe strada Bucegi!

Blocul Fantoma de pe strada Bucegi!
Sa nu creada cineva ca Primaria Bacau este singura din orasul nostru care promite sa construiasca sau sa modernizeze vreun obiectiv local intr-un anumit interval de timp si nu se tine de cuvant. Un alt exemplu inafara de Parcul Fagaras, Stadionul Municipal, Baza Sportiva "Lucretiu Avram", cele 3 proiecte din fostele 3 cinematografe si lista poate continua la nesfarsit este si "Blocul Fantoma" de pe strada Bucegi! Banuiesc ca il stiti cu totii!

Si acesta are o istorie pe cat de lunga, pe atat de urata, a trecut prin mai multi proprietari, fiecare s-a laudat ca il va moderniza pana a ajuns in cele din urma in posesia Electric Plus, care l-a cumparat de la TMUCB. De mentionat ca inainte de 1989 acest imobil a functionat drept camin de nefamilisti, dar a fost parasit treptat dupa 1990 si a fost lasat sa se deterioreze, ceva obisnuit in Bacau, la fel cum au fost lasate sa se deterioreze multe alte obiective de interes local, regional si national.

Dupa ce acum aproximativ 2-3 ani s-a montat la "Blocul Fantoma" tamplarie din PVC cu geamuri termopan, iar in primavara acestui an Electric Plus a depus la Primaria Bacau o cerere pentru a obtine un certificat de urbanism pentru amenajarea a 60 de locuinte pentru salariatii proprii, lucrurile pareau in sfarsit sa intre pe un fagas normal, dar a fost doar o iluzie, un simplu foc de paie. Dupa ce s-au efectuat lucrari de igienizare in interiorul imobilului, va las sa ghiciti, lucrarile au stagnat. Nu vi se pare cunoscut acest film? Il vedem si revedem la nesfarsit in Bacau.

Asa cum anunta Ziarul de Bacau in 14 martie 2017 (http://zdbc.ro/o-firma-investeste-700-000-de-euro-intr-un-bloc-de-locuinte-pentru-angajati-metoda-inedita-prin-care-vor-fi-stabilite-chiriile/), lucrarile de modernizare a "Blocului Fantoma" de pe strada Bucegi, o investitie Electric Plus de 700.000 de euro, trebuiau sa se termine in septembrie 2017. Iata ca suntem deja in data de 11 octombrie 2017 si Blocul Fantoma arata ca in imaginea de mai sus, adica neterminat.

Mai mult decat atat, imobilul nu mai este dotat in cea mai mare parte a acestuia cu tamplarie din PVC si geamuri termopan, nu este ingradit cu un gard de protectie, dar nici nu este pazit, deci este foarte potrivit ca loc de stationare pentru oamenii strazii, dar si pentru jucat "hotii si vardistii" prin acesta. Intr-o zi chiar am observat un om al strazii catarat in imobil care arunca cu sticle dupa oameni. De fiecare data cand trec la pas pe langa acest imobil, ma uit ca nu cumva cineva sa arunce de la etaj cu obiecte.

Nu am nimic cu nimeni, din contra, ma bucur de fiecare data cand se contruieste ceva util in orasul meu, iar acesta este unul din obiectivele importante care trebuie modernizate in Bacau, mai ales ca este o pata neagra de pe strada Bucegi si arata si ca naiba. Dar nu mi se pare normal ca acest obiectiv sa nu fie ingradit sau macar pazit 24 de ore din 24 pana atunci cand va fi modernizat in intregime. Asta daca va mai fi modernizat.

PS: Am incercat in mai multe randuri sa iau legatura cu Electric Plus, sa ii intreb daca mai modernizeaza acest imobil si cand vor continua lucrarile la acesta, dar binenteles ca nu am primit niciun raspuns. Tipic, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu