Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, martie 21, 2018

Primii 6 ani de Nordist Bacauan pentru Danut Radu!

Nordist Bacauan 6 ani
Foto: UrbanBacau.ro
Astazi se implinesc 6 ani de cand Danut Radu, alias Nordist Bacauan, ne prezinta orasul asa cum este el, cu bune si cu rele, dar mai ales cu rele, pentru ca nu trebuie sa ne ascundem de faptul ca Bacaul anului 2018 este foarte departe de ce ar trebui sa insemne un "oras european" si destul de departe pana la urma si de ce ar trebui sa fie un "oras romanesc", motiv pentru care m-am gandit ca ar fi frumos sa ii iau un mic interviu, 6 intrebari pentru primii 6 ani de Nordist Bacauan!

Constantin: In primul rand vreau sa te salut, sa te felicit pentru primii 6 ani de Nordist si implicit de UrbanBacau.ro si sa iti urez la multi ani sanatosi, mai ales ca sa ne poti prezinta orasul in continuare, asa cum ne-ai obisnuit deja! J
Danut: Iti multumesc de urari si bine ai specificat primii 6 ani, carora as dori sa le urmeze inca macar 30! J

Constantin: Iti urmaresc in general postarile de pe Facebook, nu putine la numar si crede-ma ca ma intreb de multe ori daca nu ai obosit! Sa "ari" orasul in lung si lat (vreo 43 de kilometri patrati) si acest lucru in conditiile in care mai ai si serviciu si familie nu e chiar asa de usor! Mai poti, Danut? Cat timp crezi ca vei mai putea tine acest ritm foarte alert?
Danut: Ritmul a fost, tin sa specific, din ce in ce mai alert din 2012 incoace, pe masura ce aflam lucruri noi si pe masura ce problemele orasului s-au triplet, parerea mea. Postarile, putine sau multe la numar sunt facute in timpul meu liber si chiar "rapind" clipe din timpul meu la jobul ce imi rapeste aproximativ 10-12 ore zilnic pe timpul iernii si pana la 14 ore zilnic pe timpul verii. In copilarie materia preferata a fost geografia si poate ca din acest motiv mi-a placut sa descopar orasul inca de mic copil, cutreierandu-l in lung si lat inca de pe la varsta de 14 ani. Familia are timpul ei rezervat, un timp ce adeseori il imbin cu plimbarile mele prin oras pentru a (re)descoperi alte si alte nereguli. Toata ocupatia mea porneste categoric de la dragostea mea si respectul pentru orasul vietii mele, din aceasta preocupare necastigand absolut nici un ban ba dimpotriva investind cativa banuti pentru diferitele lucruri de care am nevoie pentru afisarea Urban Bacau.

Constantin: Anul trecut, prin toamna mai exact, ajunsesem sa ma enervez pentru fiecare lucru marunt pe care il observam ca este in neregula in oras! Din fericire pentru mine, am reusit sa depasesc momentul, pentru ca riscam sa ma imbolnavesc sau sa intru in vreo depresie! Tu cum reusesti sa faci atatea poze si atatea filmari intr-un oras parca din ce in ce mai gri fara sa te enervezi? Sau daca te enervezi, cum reusesti sa te stapanesti?
Danut: Tocmai tipul postarilor si textele fac sa refuleze sentimentele de ura vizavi de administratiile ce au "calarit" orasul asta, tocmai genul de apostrofari de pe paginile mele fac in asa fel incat sa nu imi ridic singur nivelul glicemiei J, pentru ca sunt dezamagit de nivelul realizarilor din oras, care a ramas aproape de cifra zero, dar nu sunt singurul suparat de acest lucru, am o multime de prieteni care impartasesc aceste opinii. As vrea sa pot atrage atentia administratiei locale prin postarile facute pe pagina si sa vedem cu totii o samanta de vointa in activitatea ce o desfasoara administratiile ce conduc orasul.

Constantin: Ai declarat in dese randuri ca vei incerca sa fii un ghimpe pentru primarul Cosmin Necula pana in ultima zi de mandat! Care sunt lucrurile care te deranjeaza cel mai mult la primarul actual al Bacaului? Ai ceva personal cu dansul sau doar te-a dezamagit pentru multele nerealizari de pana acum?
Danut: Acest lucru e perceput de Necula si de cei din anturajul dumnealui cum ca as avea ceva personal cu el sau mai cu seama ca as fi platit de opozitie pentru a scrie si a cauta nod in papura domnului primar. Nicidecum, un lucru fals, un sentiment ce il au ca poate se simt cu musca pe caciula. Nu ma pot indrepta cu criticile spre fostele administratii atat timp cat PSD si Necula sunt la butoanele primariei din oras. Am avut acelasi gen de postari si vizavi de domnul Stavarache si acelasi tip de critica o foloseam si in 2012. In anul 2018 nu pot vorbi si scrie decat despre primarul actual si administratia actuala, asa mi se pare corect. Urasc aruncarea pisicii moarte in curtea vecinului, asa cum revad adeseori in declaratiile lui C. Necula, caut sa analizez ceea ce nu se face si de ce nu se face, nu caut motive legate de exemplu de anul 1994 cand primarul de atunci "putea sa faca si n-a facut". Cuvantul "ghimpe" trebuie perceput ca altceva decat acel lucru fizic, trebuie perceput ca si un critic permanent al nerealizarilor ce domina vad de 2 ani administratia Necula. Am ceva cu "primarul" Necula nu insasi cu "omul" Necula!.

Constantin: Stiu ca esti un bacauan care isi iubeste foarte mult orasul! Cum ti-ar placea sa arate orasul Bacau si ce ti-ai dori de la autoritatile locale care il conduc si mai ales de la primarul Bacaului?
Danut: Mi-as dori normalitate, mi-as dori sa pot scoate in evidenta si ceva cu plus in orasul asta fara sa mai fiu obisnuit cu postari negative. Nu-mi face placere sa afisez orasul cu tot felul de probleme si atat de gri sau poate mai gri ca Bacaul lui Bacovia, dar din pacate peste astfel de situatii dau zilnic la tot pasul. Mi-as dori mai putine stiri in care sa se foloseasca verbele conjugate in forma "vom face" , "vom realiza" , "vom stabili" si chiar imi doresc sa vad eventualele taieri de pamblici ale unor realizari chiar si de mici proportii. Se implinesc 2 ani de mandat ale domnului Necula si acum aflu ca suntem in faza de a repara ce era stricat la "trenul" fostului primar si ca se incearca repunerea lui pe linie. Nu vreau sa mai aud ca am preluat un oras distrus de fosta administratie ci vreau sa vad odata cu reparatiile despre care ne vorbeste si ceva schimbat, asa cum suna cuvantul asta magic in campania electorala. Vreau un Bacau curat si pentru asta trebuie folosita mai des matura si nu carioca pe plansetele din birouri. Vreau mai putina politica si mai multa activitate gospodareasca in urbea mea. Domnului primar i-as dori succes si l-as sustine in cazul in care ar demonstra ca vrea si poate, in caz contrar i-as recomanda sa lase pe altul care se pricepe.

Constantin: Sper ca nu te-am plictisit cu intrebarile mele, am incercat sa selectez doar 6, sa fie in concordanta cu cei 6 ani de Nordist! La final, nu inainte de a-ti multumi pentru interviu, te rog sa adresezi cateva cuvinte bacauanilor care te urmaresc (nu sunt putini) si sa le spui ce le pregatesti pentru viitor!
Danut: Intotdeauna mi-a placut sa fiu spontan, sa aduc in prim plan lucruri noi fara sa fi stiut chiar ieri de ele. Voi aduce in prim planul prietenilor mei absolut tot ce pot in viata de zi cu zi a orasului Bacau, nu voi ezita sa prezint realitatea bacauana asa cum o vad eu si o vad ajutat de fotografii pentru a nu putea spune ca e sau nu partinitor textul. Suntem un oras intr-o prea clara decadere si trebuie ca fiecare dintre noi sa lasam deoparte indiferenta si sa incercam sa "urechim" tot mai des administratia locala astfel incat mai multe voci sa poata fi auzite de aceasta. Diferitele obstructionari la care sunt partas vizavi de activitatea mea pe aceste pagini nu ma vor face niciodata sa renunt desi nu vad cum pot opri eu debandada ce se desfasoara la nivelul admninistrarii orasului dupa bunul plac al unora. Nu voi renunta la aceste activitati ale paginii decat atunci cand Facebook nu va mai exista sau cand eu voi spune adio vietii de pe pamant. Le multumesc miilor de prieteni virtuali ce ii am pe pagina si pe grupuri si le doresc un an plin de realizari. Fara ei nu ar fi existat Nordistul si fara ei nu am putea atrage atentia la ceea ce se intampla in Bacau. Aprecierile din partea ta, Constantine, din partea unor bloggeri cunoscuti, unor oameni de televiziune si a unei parti din mass-media locala, alaturi de cele existente in social media pe Facebook sunt marea mea multumire ca pot atrage atentia! O zi frumoasa tuturor!

Da, este al doilea interviu cu Danut Radu pe constantins.ro, primul a fost despre Radio Urban Bacau, un proiect de asemenea foarte interesant al Nordistului nostru, care mi-a aratat o data in plus ca mai sunt si bacauani care isi iubesc neconditionat orasul si care doresc sa se implice pentru a-l ajuta! La multi ani inca o data, Danut Radu, pentru primii 6 ani de Nordist!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu