Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, iulie 19, 2018

Proiectul FCM 1950 Bacau va continua fara ACS Gauss Bacau!

FCM 1950 Bacau
Foto: FCM 1950 Bacau
Se pare ca nu a iesit nici de data aceasta, dar sunt convins ca intr-o zi, FCM Bacau tot va renaste! Este un simbol al Bacaului, care trebuie readus la viata, mai devreme sau mai tarziu! Cel putin aceasta este parerea mea! Discutia este foarte lunga! Felicitari tuturor celor care au incercat, incearca si vor incerca sa renasca FCM Bacau! Cat despre acest grup frumos de jucatori, jos palaria! Hai Bacaul!

Iata si comunicatul de presa al FCM 1950 Bacau:

"În vara anului trecut, un grup de suporteri și de foști fotbaliști ai FCM Bacău au dorit să reînvie tradiția fotbalului băcăuan. Deoarece timpul era destul de scurt, acest grup a ajuns la un acord cu șefii ACS Gauss Bacău de a încerca pe această asociație o promovare în Liga a III-a. Finanțată de doctorul Cristian Postolache și condusă de Sebastian Păuceanu, cei care aveau toate pârghiile, în acte, ale acestei asociații, ACS Gauss a fost de acord cu proiectul nostru. S-au pus în mișcare relații și lucrurile mergeau pe un drum bun. Am reușit să obținem acordul de a folosi sigla și însemnele de la Sergiu Sechelariu, deținătorul palmaresului și a însemnelor FCM Bacău pentru un an de zile, cu promisiunea că în cazul promovării în Liga a III-a, acordul urmând a fi prelungit, până când FCM 1950 Bacău ar fi ajuns în Liga 1, moment în care tot ce însemna palmares, însemne, culori, urmau să treacă definitiv la noul club fără nicio pretenție financiară. Am reușit să aducem lângă echipă sponsori, care au făcut contracte de sponsorizare în valoare de circa 15.000 de euro, cu promisiunea că aportul acestora va fi și mai consistent în cazul în care echipa va promova. Am reușit să obținem și promisiunea primarului Cosmin Necula că această grupare va fi susținută și de municipalitate în cazul promovării și pentru derularea proiectului. Însă peste toate acestea, am reușit să adunăm un nucleu de jucători care ne-a dat certitudinea sportivă că FCM 1950 Bacău va promova.

Cum suna proiectul FCM 1950 Bacău?
În linii mari, FCM 1950 Bacău urma să devină echipa etalon a județului. Ne propusesem ca în 4-5 ani să ajungem în prima ligă, cu un club puternic, bine așezat și organizat. În perioada 1 ianuarie-30 iunie 2018, conform regulamentelor FRF, urma să schimbăm denumirea clubului în Suporter FCM Bacău, denumirea de FCM 1950 Bacău nefiind acceptată. Odată cu promovarea în Liga a III-a, și având promisiunea fermă a mai multor sponsori de susținere, urma să înființăm un centru de copii și juniori care, în timp, trebuia să se dezvolte astfel încât să acopere toate categoriile de vârstă. De asemenea, ne propusesem să încheiem colaborări cu școlile private de fotbal, dar în special cu LPS Bacău, singurul care putea asigura cazare, masă și școlarizare micilor fotbaliști. De fapt, era o reînviere a ceea ce a fost Liceul de Fotbal din Bacău, cel care asigura fotbaliști pentru toate echipele din județul Bacău și nu numai. De asemenea, o colaborare strânsă cu echipa din Liga a II-a, Aerostar Bacău, și cu CSM Bacău, ultima putând deveni o echipă la care să joace tinerii de 17-18 ani care urmau să facă pasul către seniori. Toate au fost puse pe hârtie, s-au făcut bugete, organigrame, infrastructura necesară, surse de finanțare. Suna utopic, dar era realizabil dacă exista unitate.

Ce s-a întâmplat?
Spre finalul turului, înainte de meciul direct cu Viitorul Curița, principalul nostru oponent, un zvon, confirmat ulterior, prindea tot mai mult contur. Președintele clubului, Sebastian Păuceanu, majoritar în acte la ASC Gauss Bacău, căuta să vândă locul 1 rivalei noastre. Acest lucru a fost confirmat și de doctorul Cristian Postolache, care a avut o rundă de discuții cu patronul celor de la Curița, la Onești, privind o posibilă cedare a locului. Nefiind în actele asociației, dar având promisiunea celor doi că proiectul va merge mai departe, în special a doctorului Cristian Postolache, am contiuat demersurile de a realiza proiectul și la începutul anului. Însă semnalele erau din ce în ce mai clare că urma o vânzare a clubului, așa că am încetat să mai facem pași până nu se lămurea situația din acte. Lucru cerut și de sponsori care nu ar fi dorit ca banii lor să slujească cu totul altor interese decât cele pentru care erau sponsorizările. În același timp și primăria Bacău a cerut să facem „curățenie” în acte. Din păcate, mesajele venite din partea conducerii asociației erau de multe ori contradictorii, în paralel continuând discuțiile cu cei de la Curița. Un episod special s-a întâmpla la meciul retur de baraj cu cei din Albești. La finalul jocului, doctorul Cristian Postolache, însoțit de Sebastian Păuceanu, a venit în vestiar și a vorbit cu jucătorii, anunțând că este dispus să cedeze echipa fără nicio pretenție financiară către suporterii băcăuani. La scurt timp, a avut o întâlnire și cu patronul celor de la Viitorul Curita, în Bacău, făcând aceeași promisiune, că-i va ceda echipa fără pretenții. La discuții a asistat și Sebastian Păuceanu. De aici a început nebunia. Conform celor de la Curița, Sebastian Păuceanu s-a deplasat la Onești și a cerut o suma importantă de bani pentru a ceda conducerea clubului. În paralel, el purta negocieri și cu noi solicitând o sumă de bani, dar și să rămână delegatul echipei încă un an de zile. Deși am fost de acord cu această cerință, propunerea a fost retrasă și nu s-a putut concretiza nimic. Am fost informați ulterior că și doctorul Cristian Postolache ar dori o sumă de bani. Pe de altă parte, după o discuție cu doctorul Cristian Postolache privind preluarea clubului, acesta a promis că va da un răspuns în 24 de ore. Acest răspuns nu a mai venit, iar cei de la Curița și-au pierdut interesul pentru tranzacție. A urmat o altă propunere, care însa nu era viabilă din cauza regulamentelor FRF. Cum termenul limita de depunere a dosarelor pentru înscrierea în Liga a III-a este 20 iulie, este cert că ACS Gauss Bacău nu se va înscrie. De altfel, doctorul Cristian Postolache nu este în țară și, într-o discuție telefonică cu noi, a spus că ACS Gauss va juca în Liga a IV-a și că nu a cedat echipa, celor de la Curița sau nouă, pentru a nu lăsa loc de interpretări.

Ce urmează?
Încă nu am decis formatul pe care se va merge în viitorul apropiat, însă nu renunțăm la proiect și la suporterii care au crezut în noi. Vom reveni cu detalii în perioada următoare!

FCM NU MOARE!!!"

Sursa: Comunicat de presa FCM 1950 Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu