Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, mai 31, 2016

Hai Romania!

Euro 2016
Foto: Wikipedia
Dupa cum bine probabil stiti, pe 10 iunie incepe Campionatul European de Fotbal, editia Franta 2016, competitie in care am reusit si noi in cele din urma sa ne calificam, dar mai mult datorita noului sistem de organizare, cel inspirat dupa tiparul Campionatului Mondial de Fotbal, ce presupune un numar mai mare de echipe, 24 la numar, fata de 16, cate erau pana acum.

Toate bune si frumoase pana acum, numai ca pe 10 iunie jucam in meciul de deschidere cu tara gazda, Franta, ce pare de departe o nuca mult prea tare pentru noi, cel putin la momentul actual. Iar cele doua meciuri amicale jucate zilele acestea nu par a ne da prea multe sperante in confruntarea din debutul Campionatului European. Un 1-1 cu RD Congo si un 3-4 cu Ukraina nu sunt rezultate care sa ne dea prea mult avant. 

Mai mult decat atat, jocurile din cele doua partide de mai sus nu m-au convins sub nicio forma ca putem face fata cu brio unei astfel de competitii continentale. Avem in continuare mari probleme in ofensiva, dar mai rau este ca am inceput sa avem mari probleme si in compartimentul defensiv, acolo unde chiar stateam binisor. Si culmea este ca toti titularii de drept de pe linia de fund sunt in forma slaba.

Chiriches si D. Grigore, ce au format un cuplu foarte bun de fundasi centrali in preliminarii, parca sunt alti jucatori acum. Pe laturi, Rat a fost accidentat si a jucat foarte putin in 2016, iar Sapunaru pare sa fie intr-o forma ceva mai buna, dar nu a jucat cu Ukraina, ca sa imi fac o parere mai obiectiva. In poarta, Tatarusanu parca este lipsit de reflexele de altadata si se vede ca nu a jucat foarte mult la Fiorentina. 

La mijloc, Pintili pare a face cel mai bine pereche cu Hoban, dar al doilea dintre acestia pare intr-un regres de forma. Pe dreapta, Torje este bun pe faza ofensiva, dar nu face faza defensiva, iar A. Popa face bine faza defensiva, dar in ofensiva este slabut. Pe stanga, B. Stancu nu da randamentul scontat, fiind vizibil ca locul lui in teren nu este acolo, iar Maxim si Chipciu nu se regasesc de ceva vreme incoace. 

In spatele varfului il avem pe Stanciu, titular incontestabil si care pare a fi in forma, iar ca varf avem de ales intre Florin Andone, Alibec, Keseru si de ce nu, B. Stancu, cu un plus pentru Andone, care se pliaza cel mai bine pe sistemul defensiv 4-5-1. Dar nici Alibec sau Keseru nu sunt de neluat in seama, numai ca acestia doi din urma se pliaza pe un joc mai ofensiv, joc pe care noi nu il putem oferi cu lotul de jucatori pe care il avem la dispozitie.

Discutiile pe tema echipei nationale sunt multe si as putea scrie la nesfarsit despre acest subiect. Problema cea mare este ca majoritatea jucatorilor din lotul nostru nu sunt in forma sau nu au prea multe meciuri jucate in acest an, lucruri care ingreuneaza foarte mult situatia la echipa nationala pentru ca oricum nu avem o arie foarte mare de selectie, iar cei putini care pot face fata la un asemenea nivel nu sunt pregatiti 100% pentru un campionat european.

Sper din tot sufletul ca jucatorii Romaniei sa inteleaga o data pentru totdeauna ca singura sansa a lor la momentul actual este sa joace simplu si rapid, din maximum 2 atingeri, sa faca pressing si sa loveasca pe contraatac. Sa nu se mai complice inutil in propria jumatate de teren pentru ca fac multe greseli individuale, nefortate, care costa foarte mult in economia unui meci!

Hai Romania! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu