Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, iulie 24, 2018

Fara Penali in functii publice!

Fara Penali in functii publice
Foto: Facebook
Si eu sunt pentru initiativa "Fara Penali in functii publice", dar in acelasi timp sunt si pentru o justitie in adevaratul sens al cuvantului! Pentru ca nu este suficient sa scapam de "Penalii" din functiile publice, daca vom continua sa fabricam dosare pe banda rulanta pentru a schimba oamenii din aceste functii. Stiti bine ca aceasta metoda se foloseste in continuare "cu mare succes" in Romania. Justitia nu trebuie sa functioneze numai atunci cand se doreste sa functioneaze, ci intotdeauna si la fel pentru toti cetatenii tarii.

Dupa cum probabil stiti deja, USR (Uniunea Salvati Romania) a lansat campania "Fara Penali in functii publice", o campanie care are la baza o initiativa cetateneasca, ce are ca scop interzicerea cetatenilor condamnati definitiv sa mai ocupe functii publice in institutiile de stat. Pentru ca cei mai importanti oameni din institutiile care conduc in prezent Romania sunt pusi sub invinuiri de fapte de coruptie, Uniunea Salvati Romania considera ca este necesara o curatenie in politica romaneasca.

Si pentru prima data in istoria Romaniei, pe langa Parlament si Guvern, cetatenii au ocazia de a-si folosi dreptul constitutional la initiativa legislativa intr-o actiune publica si la vedere. Judetul Bacau si alte 20 de judete din Romania trebuie sa stranga cel putin 20.000 de semnaturi de fiecare pentru a fi validata aceasta initiativa cetateneasca legislativa de revizuire a Constitutiei. La momentul scrierii acestui articol, din cele 500.000 de semnaturi necesare la nivel national s-au strans 362.535, din care in judetul Bacau 5.777 de semnaturi.

Da, se pare ca in judetul Bacau suntem putin in urma cu semnaturile, dar cred ca ne putem atinge "targetul" daca dorim intr-adevar sa ne implicam in reconstructia tarii. Bacauanii care doresc sa semneze pentru aceasta initiativa cetateneasca legislativa o pot face atat la sediul USR Bacau, de pe strada Bacovia numarul 10, cat si pe listele voluntarilor care sunt prezenti in diverse puncte ale orasului. De exemplu, in acest sfarsit de saptamana, voluntarii USR vor putea fi gasiti in Parcul Cancicov, pe aleea principala, vineri, sambata si duminica, intre orele 15.00-19.00.

In ceea ce ma priveste, voi semna si eu in week-end pentru initiativa "Fara Penali in functii publice", din postura de simplu cetatean, binenteles, ca sa nu las loc de alte interpretari. In acelasi timp, daca si voi doriti sa sustineti aceasta initiativa, pe langa o plimbare de week-end in Parcul Cancicov, veti putea semna pentru aceasta modificare a Constitutiei! Ne vedem in Cancicov!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu