Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, ianuarie 31, 2013

Mai usor cu agitatia!

Aglomeratie
Foto: FreeImages.com
De cativa ani buni asist neputincios in jurul meu la o agitatie din ce in ce mai mare, mai obositoare si mai daunatoare. Pe un fond de stres din ce in ce mai accentuat, cauzat de lipsa timpului dar mai ales a banilor, oamenii se agita la maximum pentru orice lucru. Fie ca au de cumparat o paine sau au de cumparat un carucior plin de produse, fie ca trebuie sa mearga la doctor sau la un service auto, fie ca sunt pietoni sau soferi la trecerea de pietoni, ei se agita. Si nu se agita la un nivel redus, de bun simt, ci la niste cote duse de cele mai multe ori la extrem, de incep sa ma enerveze la culme, sa ma scoata din sarite!

Si cum sa nu te enervezi cand observi intr-un mijloc de transport in comun cum o adolescenta linistita de 16-18 ani, mai micuta de statura si mai slabuta, care nu incurca pe nimeni, este efectiv imbrancita intr-un interval de numai cateva minute, de doua persoane succesiv, care nu se uita pe unde merg si se grabesc sa coboare din autobuz cu viteza de aterizare a unui avion, cand aveau tot timpul si tot spatiul din lume sa coboare si la timp si fara sa atinga pe nimeni.

Si cum sa nu te enervezi cand vrei sa cumperi 2-3 produse la un magazin de cartier si te trezesti cu o mana agitata intre tine si persoana din spate care asteapta si ea civilizat la rand, care vrea domnule o paine si pentru ca el vrea doar o paine, toata lumea trebuie sa se dea deoparte, sa ii faca lui loc sa cumpere painea respectiva. De parca painea se termina daca mai astepta 2 persoane obisnuite, care asteptau civilizat sa le vina randul, sa cumpere 2-3 produse.

Si cum sa nu te enervezi cand conduci la volan si mergi civilizat si regulamentar pe banda intai cu 50 km/ora, ai continuitate, cand deodata dintr-o straduta secundara sau dintr-un Peco tasneste o masina care mai apoi merge si cu o viteza mica, care te determina sa franezi brusc si sa speri ca soferul din spatele tau nu vorbeste la telefon sau se uita aiurea pe trotuar si nu intra in tine. Sa nu mai vorbesc de acei “conducatori auto” care fac raliuri prin oras, cand pe o banda, cand pe cealalta, fara sa semnalizeze sau mai rau, de acei “blitzari”, care la drum lung, chiar daca trec prin localitati, merg cu o viteza mai mare de 100 km/ora si iti dau blitz de la 2 kilometri sa te dai deoparte, sa te duci in sant ca ei trebuie sa circule.

Si cum sa nu te enervezi cand lucrezi numai cu oamenii la serviciu si ii vezi atat de agitati? Dupa ce ca se dau mari “barbati” sau mari “meseriasi”, cum isi mai spun ei, dar nu stiu sa schimbe macar un bec la o masina sau sa verifice un nivel la un ulei, se agita pentru orice mica interventie la autovehiculul propriu, chiar si atunci cand trebuie sa i se schimbe doar faza scurta la un far. Intra intr-o viteza la receptie, izbesc binenteles usa, sa o scoata din balamale nu alta, nu au rabdare sa spuna ce doresc, pentru a sti cu ce ii poti ajuta, dar vor repede-repede si sunt si foarte speriati.

Si exemplele pot continua la nesfarsit…

Pai mai, oameni buni si ma refer aici la cei agitati, calmati-va pentru ca puteti crea dezastre intr-o fractiune de secunda! Iar viata nu o mai poate primi nimeni inapoi! Stiu ca timpul si banii nu ne mai ajung si sunt dusmanii nostri numarul 1, dar nici chiar asa! Treziti-va! Pentru ca altfel, o adoloscenta poate sa cada intr-un sau dintr-un mijloc de transport in comun, o persoana se poate speria sau enerva, facand chiar si un atac vascular, atunci cand se trezeste cu o mana agitata pe langa corpul ei, un accident foarte urat se poate produce cand un sofer tasneste de pe o secundara pe o principala fara sa se asigure sau face raliuri prin oras sau intre orase, iar pentru cei care se grabesc la service si grabesc personalul service-ului, se pot trezi cu o reparatie facuta in graba si la o calitate mai slaba, ce poate avea efecte negative in trafic, nu uitati ca un singur surub nestrans corect poate conduce la un dezastru pe strazi!

Si aici, exemplele pot continua la nesfarsit…

In concluzie, mai usor cu agitatia, pentru ca nu rezolvati nimic! Din contra, riscati sa pierdeti enorm!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu