Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, aprilie 06, 2013

Votez reteta Andrei: "Penne la cuptor"!

Ingrediente de la Lidl
Dupa cum bine stiti, saptamana aceasta, Andra si Maruta ne-au ridicat mingea la fileu punandu-ne o intrebare in brosura de la Lidl, o intrebare destul de dificila la prima vedere: “Ce gatim azi?”. Mai mult decat atat, pentru a condimenta putin aceasta intrebare, Andra si Maruta si-au luat si cate un aliat dintre cei mai vestiti bucatari, Petrisor, respectiv Antonio, au pregatit doua retete de paste, “Penne la cuptor”, respectiv “Farfalle deliziose” si au pus si un pariu in acest sens: a cui apartine reteta mai buna?

Zis si facut. Cele doua echipe s-au dus in graba la cel mai apropiat magazin Lidl pentru a face cumparaturile de rigoare necesare pregatirii celor doua retete. Astfel, Andra si Petrisor au cumparat paste Penne Rigate Combino, lapte, unt si smantana Pilos, cateva oua, cascaval Buedino, bacon cubulete Dulano, sare Castello si piper macinat Mikado.

De partea cealalta, Maruta si Antonio au pus in caruciorul de cumparaturi paste Farfalle Combino, rosii cherry proaspete, bacon Pikok, mozzarella Lovillo, busuioc, ulei de masline Luccese si sare Castello.

In aceeasi graba cu care au plecat la cumparaturi s-au si intors acasa si au inceput sa se “joace” cu ingredientele achizitionate, de asa maniera incat sa le iasa reteta cea mai buna de paste.

Si oricat ar incerca ei sa ne convinga ca reteta lor este mai buna, pana nu o gatim si noi acasa nu ne putem pronunta. Totusi, reteta lui Maruta nu m-a atras deloc, fiind din punctul meu de vedere perdanta din start, motiv pentru care am decis sa nu o mai incerc.

Drept urmare, am dat si eu o fuga la cel mai apropiat magazin Lidl, am facut cumparaturile necesare doar pentru reteta Andrei (a se vedea imaginea de mai sus) si am inceput sa ma “joc” si eu cu ingredientele prin bucatarie, asa cum o face un barbat pasionat de bucatarie ca mine.

Reteta a fost foarte simplu de preparat si am facut-o chiar in timp ce gateam si o supa de pui, nu de alta, dar timpul este dusmanul nostru numarul unu si trebuie sa il gestionam cat mai bine pentru a ne putea indeplini toate sarcinile zilnice.

Penne la cuptorCe a iesit, puteti vedea imaginea alaturata, dar va spun ca a iesit ceva cu totul si cu totul deosebit, sotia mea si cu mine reusind a savura pana si ultima pana din vasul yena care a gazduit cu multa bucurie reteta de paste.

In concluzie, ii felicit pe Andra si pe Petrisor pentru ca au dat dovada de mai multa imaginatie si pricepere la bucatarie si sa le spun lui Maruta si Antonio ca data viitoare sa vina cu o reteta mai aleasa de paste, de ce nu, paste de tip spirala cu sos de ciuperci si legume, scaldat intr-o baie de pasta de tomate Nostia! J  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu