Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, iulie 23, 2014

Sa fim mai buni!

Blogal Initiative
Inainte de cele doua mari sarbatori religioase anuale ne este dat sa auzim in diverse locuri, pe strada, la serviciu, in toata mass-media si mai ales in biserici indemnul "Sa fim mai buni"! Acest lucru nu este deloc rau, dimpotriva, ne mai aduce aminte, macar de doua ori pe an, ca suntem doar niste oameni obisnuiti, trecatori prin aceasta lume, din ce in ce mai nebuna in ultimii ani, ce am primit de la Dumnezeu un cadou nepretuit, ce consta intr-o experienta deosebita pe Pamant, de care trebuie sa ne bucuram la maximum.

Acest indemn, considerat poate de unii romani un cliseu mult prea depasit, trebui promovat in fiecare zi, nu numai inainte de Sfintele Sarbatori de Pasti si de Craciun! Pentru ca obervam cu totii in ultimii ani in randul nostru o rautate din ce in ce mai mare, regasita in mod deosebit in relatiile interumane, in care multi dintre romani sunt gata oricand sa treaca peste orice obstacol uman numai sa isi atinga propriile interese. Nu se mai stie de respect si de bun simt intre noi, majoritatea romanilor fiind din ce in ce mai necivilizati, rai, egoisti, porniti doar sa faca rau si sa distruga!

Dar lucrurile inca se mai pot schimba in bine, daca eu, tu si cei din jurul nostru incercam in fiecare zi sa fim mai buni si culmea ca acest lucru nu presupune sa urnim munti din loc. Este suficient sa avem grija sa oferim in autobuz un loc unei mamici sau unei persoane mai in varsta ca noi, sa ajutam o persoana sa duca niste bagaje pana in casa, sa dam indicatii unei persoane care s-a ratacit in trafic, sa asteptam o persoana sa urce in lift cu noi, sa ajutam o persoana cu dizabilitati locomotorii sa urce pe scari, sa oferim niste fructe unor copii si exemplele pot continua la nesfarsit. Sunt poate lucruri marunte, dar care conteaza foarte mult in relatiile interumane.

Si pentru ca tot veni vorba de lucruri bune, pot sa va marturisesc ca unul dintre ultimele gesturi frumoase pe care le-am facut a fost acum cateva zile intr-un magazin de cartier. Veneam de la serviciu si vroiam sa cumpar si eu cate ceva pentru acasa. In fata mea erau 3 copilasi dragalasi (probabil frati), care incercau sa cumpere cu 2-3 lei cate ceva pentru fiecare dintre ei. Si ce sa cumperi cu 3 lei pentru 3 copii? Urmarindu-i din spate, mi-au trezit amintirile frumoase din copilarie, atunci cand vroiam sa cumpar si eu cu un singur leu 3 produse! Cand vreodata! Poate doar 3 bomboane obisnuite! Ei bine, i-am luat frumos deoparte si i-am intrebat pe fiecare in parte ce isi doresc! Am insumat cele 3 produse pe care si le doreau, am verificat daca ma incadram in buget si le-am oferit cu mare bucurie, din toata inima!

Oricum, bucuria din ochii lor, atunci cand le-am daruit cele 3 produse, mi-a creat o stare sufleteasca extraordinara, pe care putine lucruri din viata ti-o pot oferi. Nu pot uita de asemenea cum se uitau ei la mine atunci cand au vazut ca am niste banuti in portofel (aveam si eu vreo 20-30 de lei) si mai ales exclamatia lor: "ce bine este sa ai bani...!". Da, copiii vad lucrurile cu totul altfel decat adultii si este normal sa fie asa. In ochii lor paream un om bogat, cu multi bani, cand eu sunt doar un om obisnuit, ce isi duce existenta din venitul obtinut in urma unui serviciu, de asemenea obisnuit.

Probabil va intrebati de ce scriu acest articol? Ei bine, in urma castigarii unei campanii Blogal Initiative, "Se cauta cavalerul reciclarii 2.0", am primit printre alte premii si privilegiul de a mi se organiza o campanie speciala, cu tema la alegerea mea, motiv pentru care am lansat aceasta provocare, in ideea incurajarii oamenilor de a face mai multe lucruri bune in viata.

Romani din toate colturile lumii, haideti sa fim mai buni!

3 comentarii:

  1. Mă bucur pentru că ai lansat provocarea. A răscolit destule în noi. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa constat ca mai sunt romani printre noi care apreciaza ideea de a fi mai buni si mai ales de a incerca sa o puna si in practica!

    RăspundețiȘtergere