Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, mai 18, 2015

Drumul spre succes!

Drumul spre succes
Foto: Mocanitacuidei.ro
In Romania postdecembrista se vorbeste din ce in ce mai mult despre "drumul spre succes" si acest lucru mai ales pentru ca din '89 si pana in prezent, pe langa "romanii obisnuiti", care isi castiga existenta dintr-un simplu salar si acela mic, ce duc astfel doar un trai la limita supravituirii, pe ici pe colo au mai aparut si cazuri in care unii romani "au reusit in viata" si au trecut aceasta bariera a "obisnuitului", cu alte cuvinte au gasit "drumul spre succes"!

Pana aici nimic anormal, cu exceptia romanilor care au reusit in viata fara sa aiba vreun merit deosebit in acest lucru, "fara sa ridice un pai", asa cum bine spune o vorba din popor, pentru ca sunt si astfel de romani, destui de multi, care s-au trezit efectiv peste noapte cu o avere imensa sau cu o superafacere la cheie, fara sa faca nimic in acest sens. Dar aici este o alta discutie, asupra careia nu vreau sa insist acum, pentru ca mi-am propus sa scriu astazi doar despre drumul spre succes.

Probabil va intrebati de ce am ales pentru articolul de astazi aceasta tema. Ei bine, trebuie sa recunosc ca au inceput sa ma deranjeze un pic, nu foarte mult, pentru ca am devenit o persoana mai pragmatica in ultimul timp, unele voci din media romaneasca, in special ale romanilor care au reusit intr-un domeniu sau altul, care dupa ce au descoperit acest drum al succesului, au inceput sa faca o sumedenie de afirmatii, care de care mai "pompoase", conform carora "oricine poate sa reuseasca", "este usor sa reusesti" etc.

Cu alte cuvinte, o parte din romanii care au reusit in viata, au inceput sa ne dea lectii noua, celorlalti care am ramas la stadiul de "romani obisnuiti", si in aceasta categorie ma incadrez si eu si nu imi este rusine sa o afirm, aruncandu-ne in fata tot felul de expresii, precum cele mai sus mentionate, expresii ce sunt pana la urma doar niste clisee, clisee care de cele mai multe ori nu au nici cea mai mica acoperire in realitate, realitate care la randul acesteia este de foarte multe ori mult prea crunta cu noi.

Acum sa nu ma intelegeti gresit, chiar nu am nimic cu romanii care au reusit in viata pe cont propriu, care au tras aer in piept, care s-au inarmat cu foarte multa rabdare, care au muncit foarte mult si care au luptat cu fiecare obstacol intampinat in cale, de multe ori pana la epuizare etc., pentru a reusi in domeniul pe care si l-au ales. Din contra, am tot respectul pentru aceste persoane si mai ales pentru aceia dintre ei care au ramas modesti dupa ce au gasit acest drum spre succes. 

Dar cand observi romani care au reusit in viata, care apar in diverse emisiuni difuzate pe diverse canale de televiziune si care incep sa iti dea lectii, pe un ton de "maxima superioritate", lucrurile se schimba la 180 de grade. Pentru aceasta categorie nu mai poti avea respect. Acesti romani au uitat efectiv de unde au plecat si cat de greu le-a fost sa urce pe acest "drum anevoios al succesului", pentru ca pana la urma este un drum foarte greu de parcurs si mai ales este un drum pe care nu il poate gasi orice persoana.  

Nu va ascund faptul ca atunci cand am lansat primul meu proiect online, respectiv autovital.ro, undeva la inceputul anului 2011, am crezut ca voi reusi si eu in maximum 3 ani cu acesta si voi da marea lovitura. Dar cum de la "am crezut" pana la "am realizat" este un drum atat de lung si atat de anevoios, in care sunt si foarte multe conditii care trebuie indeplinite, proiectul meu online a ramas la stadiul de vis, care are doar o mica sansa de reusita pe viitor, la fel cum au si celelalte trei proiecte online lansate de mine: constantins.ro, promovariweb.org si felicitariweb.org.

In concluzie, ca o parere personala, nu cred ca exista o reteta exacta a succesului, definita printr-o formula anume, aceasta cred ca difera de la caz la caz, deci nimeni nu ne poate oferi reteta standard. Iar pentru a reusi in viata este nevoie de o multitudine de lucruri, care trebuie sa se imbine cat mai bine si la momentele potrivite, pentru a se ajunge la succes! Cu alte cuvinte, drumul spre succes este o imbinare de probabilitati, probabilitati care depind doar in parte de noi, precum motorul de joc din Hattrick! Restul e can-can! J

2 comentarii:

  1. Pentru românii ”care apar in diverse emisiuni difuzate pe diverse canale de televiziune si care incep sa iti dea lectii, pe un ton de "maxima superioritate" ” - nici eu nu am nici un respect. În definitiv, eu nu mai am nici un respect pentru posturile de televiziunile române.

    Cât despre succes... într-adevăr trebuie să se alinieze planetele, să scapi de cesul rău și de pisica 13. Dacă toate aceste condiții se îndeplinesc și ai succes, mai e nevoie ca universul și Dumnezeu, să te țină sănătos să-l poți menține, să fi sănătos și să te bucuri de el. O spun din proprie experiență :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trebuie sa se alinieze planetele rau de tot! :)

      Si apoi trebuie sa te mai si mentii in varf, nu e suficient doar sa ajungi acolo! :)

      In fine, mergem inainte! Multumesc pentru comentariu! :)

      Ștergere