Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, iulie 06, 2018

Scadere drastica a numarului de vizitatori unici in luna iunie pentru desteptarea.ro!

Statistici T5 pentru desteptarea.ro
Foto: captura t5.ro
Fiind un iubitor de matematica si implicit de cifre si de statistici, dupa ce ma uit lunar pe statisticile blog-urilor mele, ma uit si pe cele ale site-urilor si blog-urilor din Bacau, sa vad care mai este este miscarea in online-ul bacauan. Ei bine, in luna iunie 2018 se observa o scadere drastica a numarului de vizitatori unici pentru desteptarea.ro, cel mai citit ziar online din judetul Bacau. Daca in luna mai 2018, desteptarea.ro a fost vizitat de nu mai putin de 234.739 unici, in luna iunie 2018, acelasi ziar online a fost vizitat de doar 115.828 unici, adica de mai putin de jumatate fata de luna anterioara. (sursa: t5.ro)

Si daca ne uitam pe statisticile din ultimele 12 luni, tot pe site-ul t5.ro, e pentru prima data cand desteptarea.ro nu a mai trecut pragul de 200.000 de vizitatori unici. Interesant este ca vizitele cele mai putine au fost inregistrate in prima parte a lunii iunie, dupa care acestea au revenit la valorile obisnuite in a doua parte a acesteia. Mai multe nu vreau sa comentez pentru ca nu sunt eu in masura sa imi dau cu parerea, mai ales ca nu stiu daca scaderea numarului de vizitatori unici s-a datorat stilului acestui ziar local online de a scrie doar la superlativ despre conducerea orasului (desi realitatea este cu totul alta, crunta chiar), stil pe care eu, unul, nu il agreez sau doar unor probleme tehnice ale site-ului.

De mentionat ca si zdbc.ro a scazut in luna iunie, dar mult mai putin decat desteptarea.ro, de la 112.824 unici in luna mai, la 103.016 unici in luna iunie, mentinandu-se astfel pe locul 2 in presa locala, la mica distanta de locul 1. Bacau.net, al 3-lea ziar online din Bacau dupa numarul de vizitatori a crescut de la 88.575 unici in luna mai 2018, la 101.853 vizitatori unici in iunie, apropiindu-se cu pasi repezi de zdbc.ro. Practic, in luna iunie 2018, cele mai citite ziare online din Bacau au obtinut cifre destul de apropiate, facand ca luna iulie sa devina mai interesanta in ceea ce privesc vizualizarile online ale ziarelor bacauane.

In afara de cele mai citite 3 ziare locale, in Bacau mai sunt si alte site-uri si blog-uri, dintre acestea amintesc acum doar cateva: fermapolitica.ro, urbanbacau.info, kristofer.ro, mariussescu.ro, deferlari.ro, aghiuta.com, catalinbejan.ro, debacau.ro, semnedebacau.ro, ziarbacau.ro, eurotvbacau.ro, tele1bacau.ro, contrasens.com, megabacau.ro, inimabacaului.ro, bacaoanu.com, constantins.ro, prelungiri.ro, ionutbranzei.ro, mariusapostol.com, mihaellas.ro, riverflow.ro, site-uri si blog-uri pe care nu le pot ordona intr-un clasament dupa numarul de vizitatori unici pentru ca nu toate sunt inscrise in site-uri de statistici precum t5.ro, trafic.ro, SATI etc.   

Pentru site-urile si blog-urile care nu sunt inscrise inca pe site-uri de statistici, daca nu e cu suparare, le recomand serviciul t5.ro, un serviciu gratuit de publicare a statisticilor, ce foloseste datele obtinute din Google Analytics, o solutie web gratuita care ofera informatii complete despre traficul site-urilor (blog-urilor). Serviciul t5.ro este foarte usor de implementat si nu incarca suplimentar site-ul (blog-ul), ci doar preia datele deja existente din Statisticile Google Analytics, clasamentul general si statisticile publice fiind actualizate automat in sistemul T5.

2 comentarii:

  1. Majoritatea blogurilor si alte site-uri din Bacau nu isi vor face niciodata publice cifrele pentru ca le e rusine cu ele. Desteptarea, ZDBC raman sus, pentru au trafic si mai multa informatie. Bacau.net e o bula, au trafic pentru ca au cumparat marile grupuri de Facebook din Bacau. Cand nu o sa mai mearga cu share pe Facebook, o sa ramana in plop. Vezi ca au zile, in afara de weekend-uri, cand au 1000-2000 de unici maxim. Aia e valoarea. Oricum, sunt pe locul 3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare blog/site decide daca isi face publice vizualizarile sau nu! Dar ar fi interesant de facut un clasament al blog-urilor/site-urilor din Bacau, dupa numarul de vizitatori unici! Eu am vrut sa fac, dar nu am avut cum, asa ca m-am rezumat doar la cele mai mari 3 site-uri bacauane! Fiecare site/blog isi are strategia proprie pentru a face cat mai multe vizualizari!

      Ștergere