Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, noiembrie 21, 2014

Black Friday si "ofertele"

Black Friday
In fiecare an, in ultima vineri din luna noiembrie, mai nou in ultimele doua vineri din luna noiembrie, daca nu chiar toata luna noiembrie, suntem invadati practic de expresia "Black Friday" sau "Vinerea Neagra"! Iar cum eu sunt un "mare pasionat" de tot ce inseamna oferte, reduceri si discount-uri, zilele acestea imi vine sa nu mai ies din casa sau sa ma retrag pe o insula pustie! J

Pe langa faptul ca ofertele de Black Friday nu sunt mereu oferte ci doar simple pacaleli, lucru studiat personal, aceasta nebunie se declanseaza mai devreme si tine in ultimul timp chiar pana la sfarsitul lunii, lucru care depaseste orice limita a disperarii unor vanzatori, mai mici sau mai mari, care nu mai stiu cum sa pacaleasca romanii sa scoata cat mai multi bani din buzunare sau mai rau, sa se imprumute la banci pentru a cumpara produsele la "oferta"!

Dar daca ne informam mai bine, Black Friday sau Vinerea Neagra este de fapt ziua care urmeaza dupa Ziua Recunostiintei din Statele Unite ale Americii si care deschide sezonul de cumparaturi de Craciun! Iar cum Ziua Recunostiintei este in ultima joi din luna noiembrie, Vinerea Neagra ar trebui sa fie in vinerea din perioada 23-29 noiembrie.

Numai ca in acest an, disperarea este si mai mare decat este de obicei, cei mai multi comercianti alegand ziua de 21, in loc de 28, pentru a organiza Black Friday. Asta nu inseamna ca nu o vor folosi si pe aceasta din urma, pentru ca, asa cum am mai spus, comerciantii din Romania depasesc orice limita a disperarii atunci cand este vorba de a face vanzari.

Si vor avea succes pentru ca romanii se lasa foarte usor pacaliti de cele mai multe ori. Nu stiu daca mai este un popor mai ahtiat decat noi atunci cand vine vorba de oferte, reduceri si discount-uri. Pana si o simpla citire sau auzire a acestor cuvinte naste o dorinta uriasa a romanilor de a face cumparaturi, "cumparaturi la oferta", chiar daca pana la urma sunt doar niste cumparaturi obisnuite!

In fine, eu nu am cumparat niciodata vreun produs de Black Friday si probabil nu o voi face prea curand! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu