Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, ianuarie 23, 2015

Viitorul suna bine!

2040 2100
Citeam acum cateva zile pe internet, mai exact pe StirileProTv.ro, un articol referitor la cum vor arata pensiile peste 25 de ani:

"Peste 25 de ani pensia va fi doar un sfert din salariul mediu pe economie, adica la jumatate fata de cat este acum. Semnalul de alarma vine de la specialistii Academiei Romane, care prezinta o prognoza sumbra..."

Bine, articolul nu mi-a spus foarte multe lucruri noi, pentru ca stiam in mare situatia dezastroasa a asigurarilor sociale, situatie care se intalneste in cam toate sistemele din Romania, despre care stim cu totii de altfel si care nu vad a se imbunatati in viitorul prea apropiat. 

Tot in acest articol am citit ca acest sistem al asigurarilor sociale ar putea intra in colaps undeva in anul 2040, atunci cand se prefigureaza ca populatia in varsta va fi dubla fata de cea care va lucra, astfel incat fiecare angajat va trebui sa intretina nu mai putin de doi pensionari. Da, buna treaba! J

Se pare de asemenea ca Romania a pierdut in ultimii 25 de ani nu mai putin de 3.2 milioane de locuitori, numar pe care se pare ca il va pierde si in urmatorii 25 de ani, daca politica demografica nu se va schimba si nu se va schimba cu siguranta, astfel incat in urmatorii ani pensia va ajunge la jumatate din cat este acum. Din nou, buna treaba! J

Da, lucrurile arata "foarte bine", chiar "minunat de bine"! Si mai grav este ca nu se face nimic in acest sens pentru a se remedia aceasta problema majora. Oare de ce ma mir! J Si atunci stau si ma intreb de ce sa ma mai agit atat, sa muncesc cat mai mult, pentru a face cat mai multi bani, pentru ca statul oricum ma impoziteaza la maximum, fara a-mi oferi si mie posibilitatea sa ma bucur macar o perioada de o pensie pe masura muncii prestata de-a lungul anilor.

Bine, acum vorba fie intre noi, nu stim cati vom mai avea "prilejul" de a ajunge la pensie! Mai ales ca varsta de pensionare este foarte ridicata! Ce sa mai vorbim de conditiile de trai din Romania! Precum in domeniul auto: nu se compara niciodata o masina cu 100.000 km rulati in Germania cu aceeasi masina, tot cu atatia kilometri, facuti in Romania!

Da, in concluzie: viitorul suna bine! Bine de tot! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu