Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, august 30, 2012

Concediul, oaza noastra de liniste!

La fel cum pentru copii, cei care mai si invata, vacantele sunt cele mai asteptate perioade ale anului, pentru adulti, cei care mai si lucreaza, concediul este lucrul cel mai de pret in decursul unui an calendaristic. Problema cea mare este ca mult asteptatul concediu vine foarte greu si trece enorm de repede, singurele amintiri care ne raman fiind fotografiile facute cu o camera digitala, care sunt apoi downloadate si uitate undeva intr-un folder din calculatorul personal.

Anul acesta, am ales ca destinatie de concediu, orasul Techirghiol. Acesta este un oras mic, frumos, curat si foarte linistit din judetul Constanta, cu o populatie de aproximativ 7.000 de locuitori, un loc deosebit, in care te poti intr-adevar relaxa. Situat la 15 km de Constanta si la 2 km de statiunea Eforie Nord, orasul Techirghiol este recunoscut pentru lacul cu acelasi nume, Sanatoriul Balnear si Manastirea Sfanta Maria.

Lacul Techirghiol, principalul obiectiv turistic al orasului ce ii poarta numele, are o suprafata de aproximativ 10 km2, este separat de Marea Neagra printr-un cordon de nisip si are o adancime maxima de 9 m. Datorita aportului mic de apa dulce, apa lacului si-a marit concentratia de saruri la circa 95g/l, lucru care a permis formarea unui strat de namol cu proprietati terapeutice.

Exista chiar si o legenda referitoare la proprietatile binefacatoare ale lacului Techirghiol. Aceasta spune ca un batran tatar olog si orb, pe nume Tekir, a ajuns din intamplare cu magarul sau in malul acestui lac, batran ce s-a chinuit ore intregi sa iasa cu animalul sau din lacul puternic mirositor. Iesind in cele din urma din lac, si-a dat seama ca ochii sai puteau distinge din nou o geana de lumina iar picioarele sale mai putin putincioase au inceput sa il ajute din nou. Mai mult decat atat, pana si magarului i s-au vindecat niste plagi pe spate si a inceput sa devina mai vioi. Legenda mai spune ca, aflandu-se despre aceasta vindecare, multi oameni au inceput sa vina la acest lac, sa se scalde si sa se unga cu namol, multi dintre acestia vindecandu-se de probleme locomotorii si de inima, iar femeile in special de probleme de fertilitate.

In concluzie va pot spune ca m-am simtit foarte bine in concediu la Techirghiol pentru ca am avut si liniste si am avut si marea aproape, cum spuneam mai sus, statiunea Eforie Nord fiind la numai 2 km de oras. Ce poti sa iti doresti mai mult?
Voi unde ati petrecut in concediu?

Raspunsul il puteti da chiar si intr-un articol, cu care puteti participa la concursul pentru bloggeri "Cea mai reusita fotografie de vacanta", concurs organizat de Blogatu.ro!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu