Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, septembrie 08, 2012

Leapsa pe blog-uri: Cine va inspira?

Topul Romanilor Inspirationali
Este bine stiut deja faptul ca Marius Ovidiu Calugaru, alias Blogatu, ne da mereu subiecte interesante de abordat pe blogurile noastre. De cateva zile, din dorinta de a ne pune din nou la treaba (si foarte bine face), pentru a nu uita cumva sa mai si scriem pe blog-urile noastre J, ne-a propus chiar si o leapsa cu titlul “Cine te inspira?”.

Ei bine, inainte de a scrie leapsa cu pricina, am vrut sa ma documentez mai bine in privinta acestui termen, foarte interesant la prima vedere si ceva mai nou pentru mine. La o simpla cautare pe Google, mi-a “sarit” in ajutor DexOnline.ro, care defineste leapsa ca fiind “un joc in care un copil care fuge, trebuie sa ii loveasca cu palma pe altii care fug; cine e lovit, trebuie sa alerge dupa altii pana-l loveste pe unul”. Asta nu inseamna ca Marius a dat cu o leapsa in mine, iar eu trebuie sa scriu si sa dau cu aceasta mai departe peste un alt blogger! J Leapsa presupune o binevenita colaborare in lant a blogger-ilor, zalele fiind articolele create de acestia pe un subiect anume, ales de blogger-ul care o declanseaza.

Am stat toata saptamana si m-am gandit cine ma inspira pe mine cu adevarat. Ei bine, am dat o cautare prin amintirile “stocate pe hard disk-ul propriu” si am gasit raspunsul cel mult asteptat si care era atat de simplu: MAMA! Poate pe unii dintre voi o sa va surprinda acest raspuns, dar nu si pe mine! MAMA nu este doar persoana care mi-a dat viata si m-a crescut! Este si persoana de la care am invatat sa fac foarte multe lucruri utile, sa ma comport in societate, sa am mereu o mentalitate de invingator, sa abordez problemele vietii cu calm, fara sa le las sa ma doboare, sa lupt pana la capat in tot ceea ce fac si multe altele, toate de la MAMA!

Practic, in decurs de aproape 31 de ani de viata, am regasit mereu multe asemanari, atat fizice cat si de comportament, intre mine si MAMA, asemanari care la momentul constatarii acestora de catre mine, m-au binedispus si m-au amuzat de fiecare data, facandu-ma de multe ori chiar sa zambesc de unul singur, starnind curiozitatea si hazul celor din apropiere!

Din toate lucrurile pe care le admir la MAMA si care ma inspira, unul iese clar in evidenta si anume modul in care abordeaza problemele de zi cu zi. De-a lungul timpului, am observat o lupta continua, dura si fara menajamente a MAMEI cu problemele vietii, lupta care de multe ori nu a fost egala. In pofida acestui lucru, MAMA a luptat pana la capat de fiecare data si a reusit de multe ori sa invinga. Chiar si atunci cand nu a invins, meritul a fost tot al MAMEI, pentru ca a ramas cu constiinta de sine impacata pentru ca a incercat din rasputeri sa razbata, chiar daca nu a reusit.

Si as putea continua la nesfarsit, dar vreau sa va las si pe voi sa scrieti despre persoana sau persoanele care v-au inspirat la un moment dat in viata. Puteti sa folositi chiar si aplicatia Topul Romanilor Inspirationali, lansata de StartEvo si sa votati prietenii care va inspira. In acest fel putem sa aducem la lumina impreuna valorile romanesti!

Deci, pe voi cine va inspira?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu