Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, iulie 04, 2013

“Eco - friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!” cu Asociatia Drumetii Montane

This is our Home, Keep it Clean!”
Asociatia Drumetii Montane a desfasurat activitati de ecoturism in cadrul proiectului Eco-friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!, proiect finanţat de Comisia Europeana prin ANPCDEFP Bucuresti, facand parte din Programul de invaţare pe tot parcursul vieţii, fiind un proiect intre 2 scoli.

Cei 27 de tineri  bulgari sositi in judetul Gorj au participat la activitati de drumetie unde au parcurs traseul tematic-educativ ”Povestile padurii” dupa care au primit informatii despre echipamentul montan si utilizarea busolei. Tinerii s-au dovedit a fi receptivi si foarte incantati de aceasta activitate si au participat la concursul de orientare turistica -  unde au putut pune in practica cele invatate.

Tinerii bulgari au primit materiale informative cu privire la tot ceea ce pot vizita in judetul Gorj, aceste materiale au fost puse la dispozitie de catre Consiliul Judetean Gorj.

“Eco - friendly Planet... This is our Home, Keep it Clean!” este un parteneriat pe doi ani propus de doua scoli, una din Bulgaria, Technicheska Profesionalna Guimnasiya „Nikola” reprezentata de doamna Mariana Kolarska si una din Romania, Colegiul Auto Traian Vuia din orasul Targu Jiu, reprezentata de catre domnul Liviu Udrescu. Desi este un proiect lingvistic, tema  este strans legata de  realitatea inconjuratoare, avand in vedere ca scopul acestuia este de a inspira nu numai elevii si profesorii, dar si comunitatile din jurul scolilor noastre pentru a curata, repara si conserva mediul inconjurator.

Obiectivele acestui proiect sunt:
- Promovarea unei mai bune intelegeri, a unui rationament pozitiv si cresterea constientizarii eco-friendly pentru mediu in randul elevilor.
- Incurajarea elevilor si profesorilor in a lua un rol pozitiv si a face eforturi concertate in conservarea si protejarea planetei noastre.
- Dezvoltarea gradului de constientizare si atitudine responsabila in randul elevilor pentru a lua initiativa pentru imbunatatirea mediului.
- Dezvoltarea unei intelegeri corecte a relatiei dintre om si mediul inconjurator si interdependenta dintre calitatea vietii si a calitatii mediului.
- Cresterea nivelului de sensibilizare cu privire la beneficiile bunei intretineri a spatiilor verzi, pentru sanatatea si starea de spirit umana.
- De a dezvolta spiritul de echipa si de a initia elevii in lucrul competent intr-o echipa in timp ce vor crea diferite produse pentru acest proiect.
- De a motiva utilizarea de noi tehnologii si retele sociale in scopuri educationale.

Asociatia Drumetii Montane este sprijinita in prezent de catre CH-Center Hosting, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, Green Smoke, Belkin International, OSF Global Services, Consiliul Judetean Gorj, Craimont, Doppelherz, IBU Publishing, Just t, O&R Bacau, MinorSwing, Mozartinno, Euro Park, Casa Bobo Baia de Fier, Vector Di Sign SRL.

Sursa: Canavoiu Alexandru, www.drumetiimontane.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu