Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

vineri, august 08, 2014

Concluzii dupa campania "Sa fim mai buni!"

Blogal Initiative
Pe 23 iulie 2014 scriam pe blog-ul meu personal un articol despre o campanie realizata de Blogal Initiative, campanie a carei tema am avut privilegiul de a o alege ca urmare a castigarii acestui drept in urma unui concurs, tot marca BI. "Sa fim mai buni!" a fost alegerea mea, in speranta de a mai trage un semn de alarma in randul nostru, mai ales pentru faptul ca am devenit din ce in ce mai rai in ultimul timp, in special in relatiile interumane. Campania a fost lansata si cu dorinta de a ne mai "trage un pic de maneca" ca este bine si frumos sa mai facem si fapte bune, nu numai inainte de cele doua mari sarbatori religioase, ci si in fiecare zi sau in momentele in care avem ocazia bineneteles!

Trebuie sa recunosc faptul ca in momentul alegerii acestei teme pentru campania BI am avut ceva retineri in privinta perceptiei acesteia in blogosfera romaneasca, retineri care s-au spulberat cu fiecare zi ce a trecut de la lansare, zi de zi la sfarsitul link-ului BI aferent acestei campanii aparand multe link-uri ce directionau catre articole de pe diverse blog-uri, care mai de care mai frumoase si mai interesante, care mie unul mi-au dat foarte mult de gandit.

Ce m-a surprins cel mai mult la aceasta campanie este faptul ca foarte multi bloggeri au raspuns pozitiv la aceasta provocare, chiar daca premiul pus in joc nu a fost, de ce sa nu o recunoastem, unul foarte mare. Acest lucru inseamna o data in plus ca avem in randul nostru, in blogosfera noastra, oameni de valoare, oameni cu caracter, oameni sensibili, care nu pot ramane indiferenti la problemele care se petrec chiar printre noi.

Citind articolele din aceasta campanie, am constatat cu bucurie ca inca sunt romani care nu au uitat sa faca o fapta buna si mai ales romani carora li se pare firesc sa faca un gest frumos si care nu astepta sa primeasca in schimb o favoare. Am fost foarte bucuros sa citesc ca unii bloggeri doneaza sange, salvand vieti omenesti, altii ajuta cu alimente sau haine copii proveniti din familii mai sarace, altii ajuta batrani sa duca o sacosa pana in casa sau le bucura ziua cu o portie de mancare, altii ajuta animalele parasite, ce au si ele suflete si sufera in lipsa unui stapan, pe care sa il slujeasca cu bucurie si exemplele pot continua la nesfarsit.

Din cele 36 de articole scrise in aceasta campanie o spun ca mana pe inima ca nu a fost unul care sa nu imi placa si de la care sa nu am de invatat cate ceva. Fie ca acestea au fost mai scurte sau mai lungi, toate au avut un mesaj de transmis, mesaje pe care eu unul le-am cules cu bucurie de la fiecare si pe care le voi folosi cu siguranta mai departe in viata. Am incercat sa comentez la fiecare articol si cred ca am reusit cu exceptia unuia sau a doua articole, care nu mi-au permis acest lucru sau la care nu am stiut eu sa folosesc aceasta optiune.   

Tin sa le multumesc inca o data tuturor blogger-ilor care au participat la aceasta campanie (le-am multumit si individual prin comentarii, acolo unde am putut), tuturor blogger-ilor care au citit sau comentat la articolele participante la aceasta campanie, dar si intregului colectiv Blogal Initiative, care a dat dovada, inca o data, de o foarte buna comunicare, o foarte buna organizare, dar si o corectitudine demna de apreciat.

Una peste alta, a fost o campanie foarte reusita, cel putin din punctul meu de vedere, in care consider ca am avut cu totii de castigat, simpla citire a tuturor articolelor insemnand nu numai o mai buna cunoastere a colegilor din blogosfera, ci mai ales o acumulare de invataminte, care o sa ne foloseasca mai departe in viata.

Sa nu uitam niciodata sa fim mai buni! 

4 comentarii:

  1. Si eu am citit toate articolele si toate mi-au placut. De fapt, mi-au placut toti oamenii care s-au implicat in campanie.
    Gratie campaniei tale, am cunoscut multi oameni frumosi.
    Felicitari pentru initiativa si multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos pentru aprecieri si mai ales pentru faptul ca ai raspuns la provocare!

      Ștergere
  2. Si eu am citit aproape toate articolele si mi-au placut. La mine nu ai comentat nimic, Constantin :( . Eu cred ca cele mai bune fapte sunt gesturile mai mari sau mai marunte, de zi cu zi, bunatatea pe care o-mparti zilnic, discret si anonim si nu te lauzi cu asta :) . Am scris din placere, asa cum am facut cu toate articolele de pana acum :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am scris si in articolul cu concluziile campaniei, la unul sau doua articole nu am reusit sa comentez (mai sigur doua), dar de citit, le-am citit pe toate! Ma bucur mult sa constat ca mai sunt si oameni cu suflet in Romania!

      Ștergere