Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, octombrie 09, 2014

Un popor plin de egoisti!

Egoismul
Foto: rap.genius.com
Da, un popor plin de egosti! Si va asigur nu este nicio greseala in titlu! Acesta a trecut fara probleme si de corecturile firesti de dinainte de publicare a articolului. Da, este adevarul gol-golut! Suntem un popor plin de egosti! Si nu imi face placere sa fac aceasta afirmatie, din contra, imi vine sa intru in pamant de rusine sau sa imi acopar fata atunci cand ma priviti, chiar daca nu sunt eu vinovatul pentru aceasta realitate cruda!

Si nu mai este practic o zi in tara noastra draga in care sa nu constat o sumedenie de intamplari si evenimente, mai mici sau mai mari, care au ca subiect principal egoismul pur romanesc. Merg linistit pe trotuar, nu pe mijlocul acestuia, ci pe margini, sa las si pe altii sa treaca, dar acei "alti" tot nu au loc de mine si parca intentionat isi mai uita cate un cot sau cate o sacosa pe la mine in plex.

Merg la un supermarket o data pe luna sa fac si eu niste mici cumparaturi ca tot omul si incep "baietii" sa isi dea in petec cu carucioarele: fie se pozitioneaza in mijlocul culoarelor si nu mai ai loc sa treci si tu, fie se monteaza cu carutul pe un sortiment de produse si nu mai lasa pe nimeni sa ia de acolo marfa, fie se urca cu carutul pur si simplu pe mine, fie se napustesc la case care mai de care, ca de, poate or mai economisi si ei 3 minute si or sa ajunga mai repede acasa.

Ce sa mai vorbim de trafic, acolo unde si jungla pare a fi mai usor de strabatut. Care mai de care se gaseste sa iasa in evidenta cu cate ceva. Ies de pe secundare cu viteze demne de Formula 1, de te trezesti instant cu masini in fata la 1-2 metri, la semafor nimeni nu mai are rabdare si fiecare vrea sa ia fata celuilalt, ce sa mai spun ca unii sunt in stare sa se urce si pe trotuar numai sa te depaseasca (eu unul am patit acest lucru de vreo 2-3 ori), giratoriu nu mai este de mult timp giratoriu, ci care pe care, iar la drum lung toata lumea te depaseste, indiferent ca acest lucru se intampla pe conditii de ceata, pe linie continua, in panta sau in curba.

Da, sunt foarte multe exemple in acest sens, ce dovedesc doze mult mai mari de egoism, cele de mai sus sunt cele care mi-au venit acum in minte si care nu sunt poate cele mai relevante. In concluzie, fiecare isi vede doar de interesul propriu, nu mai conteaza ca pentru obtinerea acestuia ii afecteaza si pe cei din jur, care nu au nicio vina si care nu trebuie in mod normal sa fie obligati sa suporte egoismul altora si mai rau din ce in ce mai multi sunt in stare sa calce si pe cadavre numai sa obtina ceea ce isi doresc, chiar daca acel lucru este de o mai mica sau mai mare importanta.

Da, un popor plin de egoisti!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu