Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

sâmbătă, februarie 07, 2015

Fotbalul romanesc mai are o chemare

Football
Foto: FreeImages.com
Se spune ca "marea criza" s-a napustit asupra Romaniei undeva prin anul 2008, nu mai stiu exact luna, dar nu acesta este cel mai important lucru acum. Ce stiu exact este ca aceasta criza ne-a luat prin mare surprindere, asa cum ne ia cam orice eveniment obisnuit in ultimul timp. Si mai stiu ca, noi, romanii, suntem luati prin suprindere si de o ninsoare in plina iarna sau de o inundatie la inceputul primaverii, ce sa mai zic de o criza economica. J

Pe de alta parte, la noi niciodata nu se stie nimic dinainte, noi nu mai procnozam nimic cum trebuie, noi mereu suntem pusi in fata faptului implinit. Iar cum tot noi, mai mereu facem lucrurile haotic, fara sa avem vreo viziune in ceea ce facem, fara sa avem o organizare fireasca a lucrurilor, fiecare eveniment negativ care vine ne prinde total nepregatiti si ne mai da si cate cate o palma uriasa, ce ne face de multe ori knockout intr-o clipita, din care ne revenim foarte greu, daca ne mai revenim binenteles.

Asa s-a intamplat printre altele si cu fotbalul romanesc, care mai are o chemare si este gata. Din 18 echipe cat are la acest moment Liga 1, foarte multe echipe sunt deja in insolventa sau urmeaza sa intre in insolventa. Citeam zilele acestea pe GSP.ro, acolo unde mai citesc din cand in cand stirile sportive, ca urmatoarea echipa care va intra in insolventa va fi Petrolul Ploiesti, care a facut deja o cerere in acest sens, aceasta dupa ce alte echipe precum Dinamo, Rapid, Otelul, CFR Cluj, etc. au intrat deja.

Ce sa mai vorbim de fotbalul din ligile secunde, care abia se mai taraie si el prin aceasta mocirla imensa, numita Romania. Si nu pot totusi sa inteleg de ce aceste echipe nu au putut sa se organizeze din timp, de asa natura incat sa reziste, indiferent de liga in care ar fi putut supravietui. Nu pot sa inteleg de ce aceste echipe nu si-au restrans activitatea astfel incat sa supravietuiasca. Asa cum spune o zicala, s-au intins mai mult decat le-a tinut plapuma, iar acum trag ponoasele.

Mie unul mi se pare normal ca atunci cand ai probleme, sa te reorganizezi de asa natura incat sa rezisti in continuare, chiar daca la un nivel mai mic si iarasi foarte important, sa nu faci datorii. Iar dupa aceasta reorganizare, cu multa munca si cu multa rabdare, se poate incerca si o revenire la nivelul initial sau chiar mare mare, atunci cand si bugetul o permite binenteles. Dar si la acest capitol suferim foarte mult.

Da, mie mi se par multe lucruri normale, dar se pare ca ma agit degeaba, chiar ma agit precum "drujba la ciot" fara folos, asa cum bine spune un coleg de-al meu. J Atat timp cat cluburile de fotbal, cat si marile firme din Romania vor fi conduse de acest tip de patroni, care falimenteaza tot ce intalnesc in cale, nu vom avea nici fotbal, nici sport in general, nici industrie si nici agricultura, deci nici economie! Ce sa mai vorbim de conducerea tarii, care mereu are alte prioritati! Ce educatie, ce sanatate, ce aparare!

Dar dormim in continuare linistiti, asa cum am mai spus, conducatorii nostri dragi vegheaza asupra noastra! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu