Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, februarie 04, 2015

Hai la oferte, reduceri, promotii si discount-uri!

Discount
Foto: FreeImages.com
Hai la oferte, reduceri, promotii si discount-uri! Glumesc! Nu am nicio oferta azi, nicio reducere, nicio promotie si niciun discount! J Poate maine! J Sunt doar sunt exasperat de aceste cuvinte, care au inceput sa ma scoata din minti! Nici bine nu au trecut sarbatorile de iarna, care au fost precedate binenteles de o campanie foarte agresiva din partea majoritatii comerciantilor, poate cea mai agresiva din ultimii ani, ca au si venit celebrele de acum "luni moarte", asa cum le numesc multi dintre acestia.

Pai normal ca dupa ce au reusit sa "stoarca" multi bani de la cumparatorii obisnuiti inainte de sarbatori, facand vanzari foarte mari pe seama acestora, cumparatori care au intrat si ei pana la urma in hora si au facut eforturi uriase sa cumpere cadouri celor dragi, acum este firesc ca nu au mai ramas prea multi bani de cheltuit in randul acestora. Drept urmare, comerciantii au iesit iar la atac, precum intr-un joc de sah, cu mutari care se tot repeta, pregatiti cu tot felul de campanii de marketing, menite sa stoarca inca o data cumparatorii, bineneteles cu ce a mai ramas de stors.

Drept urmare, in supermarket-uri ti se ofera o sumedenie de "cadouri", de exemplu o galeata gratuita daca cumperi nu mai putin de 7 kg de portocale, asta a fost ultima intamplare de la cumparaturi! J Si se bucurau conationalii nostri de acea galeata, de parca o primeau gratuit, fara sa cumpere nimic! Pe oameni nu ii interesa pretul la portocale si nici faptul ca este foarte posibil ca multe dintre acestea sa se strice, ci erau in al noulea cer ca primesc o galeata gratuit! Incredibil!

Si sunt multe astfel de exemple, pe care chiar nu vreau sa insist acum, pentru ca oricum nu imi face o placere deosebita. Si asa trebuie sa suport in fiecare zi, in drum spre serviciu, un ditamai panou cu "oferte" de la un magazin mixt, un market de cartier, care are postate nu mai putin de 25 de foi A4 cu promotii, dispuse pe 5 randuri si 5 coloane, in dreptul caruia se opresc destul de multi "vanatori de reduceri".  

Da, rau am mai ajuns. Inainte totul era mult mai simplu. Preturile erau peste tot aceleasi si marfurile le gaseai in fiecare cartier, pe langa alimentarele clasice, in fiecare zona gaseai si magazine specializate. De la tutungerii si pana la librarii, de la magazine de jucarii si pana la magazine de confectii, de la magazine de incaltaminte si pana la magazine de mobila, pe toate le gaseai aproape. Acum ai ceva de mers pentru a gasi un produs mai putin comercializat.

In fine, sunt multe de spus, dar totusi va mai spun o data ca nu am nicio oferta azi, nicio reducere, nicio promotie si niciun discount! J Poate maine! J

Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu