Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, martie 24, 2015

Haideti pe domenii proprii!

www
Foto: FreeImages.com
Dupa cum bine stiti, blogging-ul s-a dezvoltat foarte mult si in tara noastra, la ora actuala existand, conform Zelist.ro, nu mai putin de 87.449 de blog-uri. Un numar destul de mare in opinia mea, chiar daca nu se compara cu numarul de conturi pe Facebook, acolo unde romanii sunt campionii absoluti, petrecand foarte mult timp pe aceasta retea de socializare, unde simt nevoia sa posteze fiecare mica activitate pe care o desfasoara in viata de zi cu zi, ca o sa vada toti "prietenii". 

Dar nu despre Facebook vreau sa scriu acum, ci despre blogging-ul din Romania, care a luat amploare in ultimii ani, din ce in ce mai multi romani facandu-si un mic blog personal, in special pe platformele Wordpress si Blogger, cele cu extensiile .wordpress.com, respectiv .blogspot.com, care sunt cele mai folosite doua platforme pentru crearea blog-urilor, acolo unde posteaza diverse articole, in special in care isi exprima diverse opinii legate de ceea ce li se intampla sau de ceea ce vad in jurul lor in viata reala.

Si daca la inceput, blogger-ii preferau sa isi “lase” blog-urile pe subdomeniile pe care le-au creat, cele cu extensiile .wordpress.com, respectiv .blogspot.com, de cativa ani lucrurile s-au schimbat, din ce in ce mai multi blogger-i, din dorinta de a progresa in aceasta activitate online, dar si de a fi cat mai vizibili si cat mai atractivi pentru advertiser-ii din acest segment de piata, au inceput sa isi mute blog-urile pe domenii proprii, cautand firme specializate care ofera servicii complete, respectiv domenii web si gazduire web la pachet.

Din punctul meu de vedere, cine doreste sa faca performanta in blogging sau macar sa isi imbunatateasca imaginea blog-ului propriu in mediul online, are nevoie in primul rand de un domeniu propriu si apoi, daca se poate, si de o gazduire a continutului acestuia. Daca aceste conditii sunt indeplinite, blogger-ul mai urmeaza sa aleaga apoi (daca nu are deja) o tema atragatoare pentru blog, sa posteze cat mai mult continut unic de calitate si sa il optimizeze pentru motoarele de cautare.

Ce simpla pare mereu teoria! Doar practica ne termina! Glumesc! Nu este chiar atat de greu, dar nici chiar atat de usor, doar trebuie sa tragem aer in piept, sa ne inarmam cu rabdare, sa le luam pe rand si sa le rezolvam cand avem timp, pentru ca la final sa ne bucuram pe deplin de rezultatul final. Pentru inceput trebuie sa gasim un domeniu propriu si o gazduire web, lucruri pe care le putem gasi la aceeasi firma. 

Blogger-i din toata tara, haideti pe domenii proprii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu