Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, mai 13, 2015

Echipa mai buna este cea care inscrie cu un gol mai mult decat adversarul!

Fotbal
Foto: FreeImages.com
Ani la rand am fost de parere ca echipa mai buna este cea care are mai multe ocazii de gol, care deseneaza mai frumos pe teren, care are posesia mai mare etc. Acesta a fost punctul meu de vedere pana acum cateva zile, atunci cand, ceva parca s-a schimbat brusc in perceptia mea. Deodata am inceput sa am o alta parere, diametral opusa, lucru care mi se intampla mai rar, probabil pentru ca am inceput sa gandesc mai pragmatic, astfel incat acum cred ca echipa mai buna este cea care inscrie cu un gol mai mult decat adversarul!

Si acest lucru nu este valabil numai in fotbal, acolo unde fac acum in mod deosebit referire, ci in toate sporturile in care diferenta dintre doua echipe o fac golurile marcate in plus de catre una dintre acestea. Inclin sa cred ca aceasta schimbare in perceptia mea provine atat de la o gandire actuala mai pragmatica, ce probabil survine dupa o perioada de maturizare continua, cat si datorita unor voci din media, in special ale antrenorilor si ale jucatorilor unor echipe, care se "plang" prea mult in ultima vreme ca pierd meciurile nemeritat in ciuda faptului ca isi creeaza mai multe ocazii decat adversarul, deseneaza mai frumos pe teren, joaca mai bine, sunt arbitrati incorect etc.

Eu unul nu mai suport sa aud replici de genul "am pierdut, dar am fost mai buni pe teren". Si nu o afirm in necunostiinta de cauza, mai ales ca am jucat si eu doi ani de fotbal la un club din Bacau, Letea Bacau mai exact, echipa care din pacate s-a desfiintat intre timp, din cauza problemelor cu care s-a confruntat fabrica Letea, ce tinea si echipa de fotbal. In opinia mea, daca esti mai bun, trebuie sa castigi. Cu tot ghinionul potrivnic si cu tot arbitrajul posibil ostil, pentru ca se intampla si astfel de lucruri in timpul meciurilor de fotbal. Cu alte cuvinte, daca esti mai bun, trebuie sa o dai in ate si daca esti mai bun trebuie sa presezi continuu, pentru ca arbitrul nu iti poate anula cinci goluri intr-un singur meci. J

Si cand scriu aceste randuri imi aduc aminte de multe meciuri de fotbal, care parca se deruleaza acum in fata mea, in special ale nationalei noastre mult iubite, dar si a echipelor de club romanesti, care au pierdut multe meciuri internationale importante, de multe ori destul de ciudat ce-i drept. Si nu cred ca este vreun iubitor de fotbal care sa nu isi aduca aminte de acel sfert de finala de campionat mondial cu Suedia si in special de acea iesire neinspirata a lui Prunea din poarta, de barajul Romaniei cu Slovenia sau mai recent de barajul cu Grecia, de infrangerea Stelei cu Middlesbrough din semifinalele Cupei UEFA din 2006 si cate si mai cate meciuri de acest fel.

Echipa mai buna este cea care inscrie cu un gol mai mult decat adversarul si in Hattrick, acest manager online de fotbal mult iubit, care pe mine unul m-a prins foarte mult, pentru ca este o copie cat se poate de buna a fotbalului real, chiar daca la prima vedere pare doar un joc online si atat. Si in Hattrick poti avea parte de meciuri ciudate, in care sa domini in toate compartimentele (aparare, mijloc si atac), sa ratezi multe ocazii de gol si in schimb, ca o razbunare a acestora, sa primesti goluri foarte ciudate, care se pot marca o data la o suta de meciuri, daca nu o data la o mie de jocuri.

Dar aceste lucruri oricum nu mai conteaza, nu mai conteaza nici macar la impresia artistica. J Ceea ce conteaza cu adevarat este doar ce afiseaza tabela de marcaj la sfarsitul celor 90 de minute de joc, plus eventualele minute de prelungiri pe care le dicteaza arbitrul de rezerva. Iar echipa mai buna este cea care are mai multe goluri inscrise pe aceasta tabela in dreptul numelui propriu. Mai mult decat atat, in arhivele media raman in primul rand rezultatele inregistrate la sfarsitul meciurilor, nu frumusetea jocului sau numarul de ocazii ratate.

Sunt multe de spus si despre acest subiect, dar un lucru este clar: fotbalul se joaca pe goluri si echipa mai buna este cea care inscrie cu un gol mai mult decat adversarul! J Pam-pam! J

2 comentarii:

  1. Un alt exemplu destul de evident este cel dintre SC Bacau si ASA Tg Mures, in 2015, in Cupa Romaniei, chiar daca acolo si arbitrii au avut carente destul de mari.

    P.S. Incearca si TrophyManager, si ala e un joc realist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe astfel de exemple, dar la arhiva raman doar rezultatele!

      Am jucat Hattrick aproape 10 ani!

      Ștergere