Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, august 25, 2015

CS Aerostar Bacau

CS Aerostar Bacau
Pentru astazi am ales sa scriu despre CS Aerostar Bacau, un frumos club de fotbal din orasul meu si unul dintre putinele cluburi de profil care au mai ramas in judetul Bacau in anul de gratie 2015, din 1989 incoace multe echipe inchizand portile si iesind complet din aceasta lume frumoasa a fotbalului sau mai bine spus din aceasta lume care a fost frumoasa, pentru ca in zilele noastre banii au cam schimbat-o in rau.

Si din sapte echipe cat avea Bacaul in primele trei divizii fotbalistice ale tarii la inceputul anilor '90 (SC Bacau in prima divizie, FC Onesti si Petrolul Moinesti in a doua divizie, respectiv Minerul Comanesti, Rafinaria Darmanesti, Aerostar Bacau si Textila Buhusi in a treia divizie), in anul de gratie 2015 am mai ramas doar cu doua echipe (SC Bacau in a doua divizie si Aerostar Bacau in a treia divizie), din care SC Bacau este in ultimul timp mereu sub semnul incertitudinii, din cauza dependetei financiare fata de primarie.

Dar sa revin la CS Aerostar Bacau, mai ales pentru ca este o echipa micuta, dar foarte frumoasa, la care tin foarte mult, ce activeaza constant in esalonul trei fotbalistic al tarii, ce se bazeaza in primul rand pe jucatori crescuti in propria pepiniera, ceea ce e mare lucru in ziua de azi, din ce in ce mai putine echipe din Romania investind in juniori, acestea preferand sa cumpere mai degraba jucatori gata formati, de regula din afara tarii, pentru ca acestia sunt mai ieftini decat cei autohtoni.

Pentru cei care nu stiu inca, CS Aerostar Bacau este un club de fotbal din judetul cu acelasi nume, a carui nume provine de la compania aeronautica Aerostar, una din putinele intreprinderi care au reusit sa supravietuiasca dupa prabusirea comunismului, ba chiar mai mult sa progreseze de la an la an, doar in primul semestru din anul 2015 obtinand un profit net de peste 33 milioane de lei, cu 77% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2014. (sursa: Desteptarea)

Cea mai buna performanta Aerostar Bacau sezonul 1989-1990
Foto: RomanianSoccer.ro
Ca un scurt istoric, CS Aerostar Bacau a fost infiintata in anul 1977, cu numele de Aripile Victoria Bacau, nume care a fost schimbat in Aerostar Bacau in anul 1992. Si chiar daca este o echipa ce cocheteaza constant cu esalonul trei fotbalistic al tarii, cea mai buna performanta a echipei a fost inregistrata in sezonul 1989-1990, atunci cand s-a clasat pe locul 8 in a doua divizie a tarii, un loc onorabil, mai ales avand in vedere bugetul anual al echipei. (sursa: Wikipedia)

Dintre jucatorii cei mai cunoscuti care au fost crescuti de CS Aerostar sau care au jucat la acest club ii putem aminti pe Marian Purica, Radu Ciobanu, Costel Pantilimon, Steve Reese, Claudiu Corneanu, Costel Campeanu, Iulian Cristea si Sebastian Ghinga (sursa: Wikipedia), dintre acestia Costel Pantilimon jucand la ora actuala in Premier League, la echipa Sunderland, acolo unde are rezultate foarte bune, fiind apreciat de toata suflarea fotbalistica din Anglia.

In sezonul 2015-2016, sezon ce va incepe pe 29 august, CS Aerostar Bacau va juca in prima serie din liga a 3-a, un motiv in plus sa ii urez mult succes in noul campionat, in care sper sa reuseasca cel putin aceeasi clasare ca in sezonul precedent, atunci cand a terminat pe un meritoriu loc 4. Hai Aerostarul, hai Bacaul! J

UPDATE-URI:
  • sezonul 2015-2016: locul 7 in Liga a 3-a;
  • sezonul 2016-2017: locul 4 in Liga a 3-a;
  • sezonul 2017-2018: locul 1 in Liga a 3-a si calificare in Saisprezecimile Cupei Romaniei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu