Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, martie 17, 2016

Marius Matache lanseaza Alchimie!

Marius Matache lanseaza Alchimie
In luna iulie a anului 2014, ca urmare a castigarii unei campanii Blogal Initiative, am avut onoarea sa primesc drept premiu o campanie pentru bloggeri, cu subiectul la alegerea mea. Tema aleasa de mine a fost "Sa fim mai buni!" iar titlul campaniei a fost "Care-i ultimul gest frumos pe care l-ai facut?", campanie pentru care au scris 31 de bloggeri in 36 de postari, ce a avut spre marea mea bucurie, conform Zelist, un viewership estimat la 39.000 afisari, 23.000 potentiali vizitatori unici si 30.000 potentiali vizitatori duplicati.

Probabil va intrebati acum ce legatura are Marius Matache si albumul sau Alchimie cu campania mea Blogal Initiative. Ei bine, prin acest articol vreau sa continui ideea mea de a fi mai buni si de a face mai multe gesturi frumoase, idee la care tin foarte mult si sa incerc sa mai fac o fapta buna punand si eu umarul la proiectul bloggerului Marius Matache, care din punctul meu de vedere este unul foarte interesant. Si chiar daca nu pot sprijini financiar acest proiect, sunt bucuros ca pot scrie despre acesta pe blog-ul meu personal.

Marius Matache nu este doar blogger, ci si muzician, iar acum se concentreaza pe noul sau album, al doilea la numar, intitulat Alchimie, pe care doreste sa il lanseze intr-un mod inedit, printr-o campanie de crowdfunding lansata pe alchimie.mariusmatache.ro, prin care doreste sa stranga cei 4.000 de euro necesari pentru lansarea noului album, suma din care a strans pana la momentul scrierii acestui articol 730 de euro. Banii vor fi folositi pentru multiplicarea discurilor, holograme, evenimente de lansare, bannere, merchandising, postari sponsorizate pe Facebook, eventual si un videoclip.

Dar sa-l lasam pe Marius sa ne spuna mai multe despre noul sau album:
"Dacă HOINAR prin Piața Matache a fost pentru mine bacalaureatul, examenul de maturitate, Alchimie va fi lucrarea de licență, iar profesorul din mine nici nu concepe să nu îl ia cu 10. De aceea, am ales să lucrezi cu profesioniști, cu oameni de numele cărora se leagă proiecte muzicale de calitate, cel mai important dintre ei fiind Victor Panfilov, producătorul muzical al albumului, care a contribuit la albumele unor muzicieni ca Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș sau byron, ca să menționez doar câțiva dintre ei.

Albumul în sine va fi o surpriză chiar și pentru cei care mă cunosc, mai ales din punctul de vedere al sound-ului. Este o poveste cu 11 capitole, care se deschide La un han și se încheie pe linia ferată, cu trenul care pleacă, dar lasă deschisă povestea pentru o continuare, cu două piese cu ploaie, cu două piese lirice, toate situate diametral opus față de piesa centrală, Alchimistul."

Dar pana la lansarea noului album Alchimie, sa ascultam impreuna o melodie de pe primul album, HOINAR prin Piata Matache, ca sa va faceti o idee despre muzica lui Marius Matache:



Da, este imbucurator sa constat ca mai sunt muzicieni care canta folk in anul 2016, mai ales ca muzica a devenit in ultimul timp in mare masura comerciala, poate mult prea comerciala decat ar trebui sa fie. Iar folk-ul este un gen deosebit de muzica, pe care eu unul il apreciez de mult timp, chiar daca nu am mai ascultat acest gen de muzica in ultima vreme, un motiv in plus sa ascult AlchimieJ

Din nou, Marius Matache:
"Dincolo de miza personală, de a face un album mai bun ca primul, de a face un album care să placă oamenilor și prin care să câștig public nou, am „nebunia” de a demonstra că folkul poate mișca din nou mase, că poate fi mai mult decât un om și o chitară, că poate fi vizibil. "

Sunt multe de spus despre Marius Matache si de despre noul sau album Alchimie, dar inchei pentru moment aici, nu inainte de a va invita sa puneti si voi umarul la proiectul sau! Mai multe detalii despre acesta puteti citi la adresa alchimie.mariusmatache.ro. Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu