Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, august 23, 2016

‘Pedalier’ – primul club de biciclisti amatori si proiectii de film in aer liber la Buhusi

Pedalier la Tare ca Piatra cross country
Buhuşenii pasionaţi de biciclete şi mobilitate alternativă, dar şi de filme în aer liber pe tema ciclismului şi a vieţii sănătoase, au ocazia să se întâlnească periodic în cadrul clubului Pedalier.

Pedalier (Colectivs.ro/pedalier/) a fost înfiinţat în primăvara anului 2016 la iniţiativa ONG-ului local Colectiv S şi numără deja cinci ediţii de proiecţe de filme tematice în spaţiul fostei grădini zoologice Buhuşi, cât şi participarea la mai multe competiţii bicicliste de amatori.

În Pedalier sunt înscrişi momentan 50 de membri activi, iar pagina de Facebook (Facebook.com/VeloClubPedalier) sunt peste 130 de suporteri ai proiectului.

Cei înscrişi în club beneficiază de o platformă dedicată de socializare online prin care îşi pot da întâlniri şi organiza ture în scop recreativ sau sportiv.

Membrii biciclişti din Pedalier au participat la competiţii precum Tare ca Piatra – categoria cross country şi downhill, de la Piatra Neamţ, sau MTB MaratonDragomirna de la Suceava.

Serile de Film Pedalier sunt deschise tuturor locuitorilor oraşului şi celor din împrejurimi. Cele cinci ediţii de până acum au avut loc în aer liber, au fost gratuite, iar ziua dedicată proiecţiilor a fost vineri seara.

Velo Club ”Pedalier” este un proiect dezvoltat de Asociația ”Colectiv S”, ce are ca viziune crearea unei comunități de bicicliști format din  tineri de toate vârstele din orașul Buhuși și zonele alăturate care să contribuie la dezvoltarea comunitară și a unui mediu prietenos pentru cicloturism.

Despre Colectiv S
Colectiv S (Colectivs.ro) este o asociație non-profit înființată iniţial în 2007 în oraşulBuhuşi, care  contribuie la dezvoltarea durabilă a societăţii, având ca scop crearea de comunități informate, responsabile și active printr-o abordare integrată între urmatoarele domenii de activitate: SOCIAL, CULTURAL, MEDIU şi ECONOMIE SOCIALĂ.

În 2016, board-ul nou al Asociaţiei format din tineri localnici şi internaţionali, a pornit proiecte în spiritul sustenabilităţii şi responsabilităţii sociale în oraş şi zonele limitrofe ale judeţelor Bacău şi Neamţ, printre care menţionăm: PEDALIER – primul club de ciclo-turism buhuşean, PATRULA DE MEDIU, clubul de teatru ConACT şi activităţi de lobby şi advocacy.

Sursa: Ioan Colbeanu, Manager Comunicare şi Relaţii Publice/Vicepreşedinte 'Colectiv S'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu