Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

marți, mai 16, 2017

Ce exista in varful Turnului Eiffel

Turnului Eiffel
De nenumărate ori ai văzut acest turn la televizor sau pe imagini: simbolul Parisului, cunoscut aproape de fiecare locuitor de pe planeta noastră.

El a fost construit în îndepărtatul 1889 în calitate de boltă de intrare la o expoziție internațională și a fost conceput ca o construcție temporară. Însă, după cum se știe, nimic nu este mai permanent decât ceva vremelnic.

Probabil astfel gândea și Gustave Eiffel: el a avut grijă ca în turnul de 300 de metri să se poată… trăi!

Puțini oameni știu că în vârful lui se află un mic apartament, pe care inginerul l-a amenajat confortabil și deseori invita acolo oaspeți.

Se cunoaște faptul că oamenii, care aflau despre această locuință minunată, îi propuneau lui Eiffel sume mari pentru închirierea ei.

Însă inginerul refuza aceste oferte: în locul profitului bănesc el prefera să aibă posibilitatea de a se relaxa și a reflecta asupra vieții.

Păi, cum să renunți la așa ceva, aflându-te deasupra întregului Paris!

Parizienii îl invidiau foarte mult pe proprietar și îl rugau să-i lase să petreacă măcar o noapte în uimitorul apartament, dar Eiffel era de neînduplecat.

Totuși, acest lucru nu îl împiedica să-i invite în vizită pe membrii guvernului, pe alți inventatori și pur și simplu pe prietenii săi.

Apartamentul din varful Turnului Eiffel
Acum în apartament au realizat o scenă, care repetă întâlnirea semnificativă ai lui Eiffel cu Thomas Edison, care a avut loc pe 10 septembrie 1899.

Ei au discutat aproximativ 10 ore, s-au delectat cu coniac și trabucuri scumpe.

Trebuie să menționăm că în apartament s-au păstrat toate trăsăturile acelei perioade: Eiffel a reușit să ridice acolo chiar și un pian.

Pereții erau decorați cu tapete, pardoseala era acoperită cu covoare, în colțuri se afla mobilă, care corespundea modei din acea epocă.

De asemenea, în locuință se afla și un mic dormitor.

Oricum, acum se poate vizita acest loc.

Recent în turn a mai apărut un apartament contemporan.

El se află cu câteva etaje mai jos.

Patru oameni au putut să stea în el o zi, însă pentru aceasta ei au trebuit să devină câștigătorii unui concurs special.

În apartamentul splendid sunt două dormitoare, o bucătărie și o grădină de iarnă cu geamuri panoramice. 

Trebuie să spunem că parizienii erau nemulțumiți de construirea turnului.

Ei considerau că el va „presa” arhitectura originală.

Printre protestatari era și Guy de Maupassant, care, apropo, lua cu regularitate prânzul în restaurantul situat la primul etaj al acestui turn.

Când a fost întrebat de ce procedează astfel, dacă turnul nu-i place, el a răspuns: „Acesta este unicul loc din Paris, din care el nu este vizibil!”

Sursa articol: pretioasa mea casuta de e-mail, in care primesc foarte multe lucruri interesante, lucruri pe care doresc sa vi le impartasesc 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu