Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

joi, octombrie 12, 2017

Descopera Punctul Verde de pe ambalajele responsabile si castigi!

Concurs Punctul Verde
Asa cum ne-a obisnuit deja, EcoRom, cea mai importanta organizatie de preluare a responsabilitatii privind indeplinirea obiectivelor de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje, ce a fost infiintata la sfarsitul anului 2003 de catre un grup de companii care activeaza si in Romania si care a luat initiativa implementarii sistemului "Punctul Verde" in tara noastra, a lansat un nou concurs, numit sugestiv chiar "Punctul Verde".

Dar despre ce este vorba mai exact?
Cauta Punctul Verde de pe orice ambalaj, fa-i o poza si public-o pe Facebook in perioada 11 octombrie si 31 octombrie 2017, cu hashtag-ul #PunctulVerde, impreuna cu mesajul tau explicativ despre ce este sau ce reprezinta Punctul Verde! Poza insotita de mesaj cu cele mai multe like-uri va fi premiata cu un card cadou de cumparaturi online in valoare de 300 lei si cu cea mai utila sacosa de colectare separata a deseurilor de ambalaje.

De mentionat ca EcoRom implementeaza si dezvolta in Romania un sistem de colectare separata a deseurilor de ambalaje ce vizeaza atat agentii economici, cat si populatia, ce contribuie semnificativ la realizarea tintelor de colectare si reciclare impuse Romaniei de catre Uniunea Europeana. Actionarii EcoRom sunt Argus, Chipita Romania, Coca-Cola HBC Romania, Heineken, Mars Romania, Munplast, PepsiCo, Tetra Pak, Unilever, Bergenbier, Tymbark si Ursus.

Despre Punctul Verde
“Punctul Verde” este un simbol international care semnaleaza cumparatorului ca firma producatoare sau importatoare s-a angajat sa indeplineasca obligatiile de reciclare si valorificare a cantitatilor de ambalaje puse pe piata, prin contributia la dezvoltarea sistemului de colectare selectiva de la populatie.

Prezenta “Punctului Verde” pe un ambalaj arata ca a fost platita o contributie financiara unei organizatii nationale de recuperare a ambalajelor autorizata, in concordanta cu principiile Directivei nr.94/62/EC si luand in considerare legislatia nationala.

Cum sunt un mare iubitor al acestor concursuri, dar si al reciclarilor in general, voi participa si eu la concursul "Punctul Verde", chiar daca sunt constient ca nu voi castiga. Dar nu acesta este scopul meu principal, chiar daca nu mi-ar strica un voucher de cumparaturi J, ci sa atrag si eu atentia asupra importantei colectarii selective a deseurilor de ambalaje si a reciclarii acestora. Deci, sa colectam selectiv deseurile de ambalaje!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu