Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, februarie 11, 2019

Dedeman a obtinut certificat de urbanism pentru un proiect pe Calea Romanului!

Dedeman
Foto: Dedeman.ro
Conform site-ului oficial al Municipiului Bacau, Dedeman a obtinut certificat de urbanism pe 29 ianuarie 2019 pentru "Desfiintare constructii existente, construire dig de protectie in vederea scoaterii terenurilor din zona inundabila, ferma agricola, servicii, locuinte individuale, agrement si sport, anexe, drumuri si platforme, lac agrement, amenajari exterioare, imprejmuire, lucrari hidro-tehnico-edilitare; introducere terenuri in intravilan", pe Calea Romanului, numarul 237A, adica pe locul unde a fost Trendo Automobile Bacau, fosta reprezentanta Peugeot in oras.

Recunosc ca la prima vedere, cand am citit Dedeman in lista cu certificatele de urbanism pe luna ianuarie, m-am gandit prima data la stadion, desi sunt constient ca Dedeman nu are nicio obligatie, nici macar morala, de a construi un stadion nou in orasul Bacau. Bacaul a avut stadion functional, Stadionul Municipal, care trebuia intretinut la zi de catre autoritatile locale si modernizat pe parcurs, nu lasat in paragina, asa cum au fost lasate si multe alte obiective din urbea noastra. Din ce imi aduc eu aminte, in 1989, cam toate obiectivele importante ale orasului erau functionale! Ca autoritatile locale nu au reusit de-a lungul timpului sa le intretina si sa le modernizeze, deja este o alta discutie.

Revenind la proiectul de pe Calea Romanului, mai multe ori informatii nu am putut obtine de la Dedeman, care mi-a raspuns diplomat in 24 de ore:
"Vă mulțumim pentru mesaj și pentru interesul manifestat față de activitatea companiei Dedeman.
Pentru moment nu dorim să facem publice informațiile despre acest proiect.
Vă mulțumim pentru înțelegere.",
raspuns pe care il apreciez si cu care sunt obisnuit, de cele mai multe ori firmele dorind sa pastreze informatiile fie pentru inaugurari sau mai rau, sa nu raspunda deloc.

In fine, discutia este lunga, dar ma bucur ca Dedeman doreste sa investeasca in continuare in orasul Bacau, oras care are mare nevoie de investitii. Vom vedea in viitor daca si cum se va concretiza acest proiect, a carui certificat de urbanism are o valabilitate de 24 de luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu