Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

miercuri, mai 24, 2023

Vorbitorincii în turneu la Teatrul Municipal Bacovia, Bacău

 

Vorbitorincii în turneu la Teatrul Municipal Bacovia

Vorbitorincii, podcast realizat de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea, organizează și întâlniri live cu publicul lor. Devenit unul dintre cele mai urmărite și emblematice podcasturi din nișa culturală, Vorbitorincii își propun să realizeze un turneu național pentru a sta de vorbă față în față cu cât mai mulți oameni, despre lucruri care ne apropie și ne despart, despre teme importante care ne frământă ca societate, din care fiecare ar avea ce învăța.

 

Pe 31 mai, la ora 19.00, Vorbitorincii ajung la Teatrul Municipal Bacovia, pentru o nouă întâlnire cu publicul. Este al treilea eveniment de acest gen, dintr-o serie de zece, pe care cei doi realizatori, împreună cu producătorii lor de la Studio Mindopoly, le vor face anul acesta în principalele orașe din țară.

 

Tema întâlnirii de la Bacău - Ce înseamnă Moldova, azi, pentru România? – invită la dialog și dezbatere.

 

„Probabil că ştiţi expresia „a-şi găsi Bacăul". Fără legătură cu ea, Cătălin şi cu mine vom ajunge la Bacău, miercuri, 31 mai, unde vom avea cea de-a treia întâlnire cu publicul doritor să ne vadă. Întâmplarea se va desfăşura de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Bacovia. După cum ştiţi, Întâlnirile Vorbitorincii abordează de fiecare dată altă temă, iar pentru Bacău ne-am decis să vedem, împreună cu voi, ce mai înseamnă astăzi Moldova pentru România, punctează Radu Paraschivescu.

 

„Episodul trei din Întâlnirile Vorbitorincii va avea loc în Bacău, iar tema propusă este una la care mă gândesc de ceva vreme: „Ce este Moldova, azi, pentru România?”. Este doar cea mai săracă zonă a țării, este cel mai mare furnizor de brațe de muncă sau regiunea cu cea mai mare pierdere de oameni bine pregătiți? Ne dorim să stăm de vorbă cu Vorbitorincii din localitate, să le aflăm opiniile și să găsim punți de comunicare”, mărturisește Cătălin Striblea.


De mai bine de doi ani, episod cu episod, Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea au transformat podcastul Vorbitorincii într-unul dintre cele mai urmărite și reprezentative produse de conținut din nișa culturală și de dezbatere a unor teme din societatea în care trăim. Este un podcast care ne reamintește că suntem cetățeni europeni, cu drepturi și îndatoriri, și care ne provoacă să luăm atitudine atunci când au loc derapaje. Podcastul are o prezență consistentă pe rețelele sociale, canalul lor de Youtube având peste 3 milioane de vizualizări.

 

Vorbitorincii au pornit o serie de întâlniri live cu publicul, în principale orașe din țară. Evenimentul organizat la Bacău, în parteneriat cu Dedeman, este al treilea din această serie, după cele de la București și Brașov.

 

Intrarea la conferința Vorbitorincilor se face pe bază de bilet, care poate fi cumpărat online, la adresa: http://teatrulbacovia.ro/bilete-online/

 

Despre Radu Paraschivescu

Este scriitor, publicist și traducător, autor a peste 31 de romane sau cărți de povestiri, multe dintre ele devenind „cea mai vândută carte” la data apariției sale. Printre ele, Ghidul Nesimțitului, Fanionul Roșu, Fluturele negru, Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri, Două mături stau de vorbă, Orice om îi este teamă, În lume nu-s mai multe Românii, Recviem vesel pentru tata sau Vitrina cu șarlatani.

 

De asemenea, este cosemnatar în mai multe volume colective printre care Cum să fii fericit în România, Bucureștiul meu sau Și eu am trăit în comunism.

 

Traducerile sale i-au adus în România pe Salman Rushdie, Julian Barnes, Nick Hornby, Jonathan Coe, David Foster Wallace sau Virginia Woolf.

 

De-a lungul anilor a colaborat cu televiziunile Digi24 și Digi Sport, dar și cu radiourile Digi FM, RFI România și Rock FM.

 

Despre Cătălin Striblea

Este realizator radio la Europa FM, unde îl auziți zilnic la România în direct. De asemenea realizează Interviul de Zece care se difuzează duminica la Europa FM. Are un vlog de fotbal la SportExtra, intitulat Striblinho, și este un blogger activ de ani buni pe striblea.ro.

 

Lucrează în media de aproape 30 de ani și a trecut prin toate mediile de la online la televiziune. În ultimii ani a avut colaborări profesionale în zona de CSR cu mai multe corporații precum Coca-Cola, Heineken, Regina Maria, Rompetrol, Petrom, Apa Nova, Profi sau Lidl.

 

Despre Mindopoly

Mindopoly este un studio de conținut, creație și producție video, implicat în mai multe proiecte de conținut. Vorbitorincii, Cumvaplace.ro și Razboiul de 100 de ani (oszuta.ro) sunt doar câteva dintre ele.

 

Sursa: Teatrul Municipal Bacovia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu